– Mange studenter er ikke forsikret

Har du flyttet hjemmefra for å studere, bør du være obs på hvilke forsikringer du har. Ett enkelt tips fra foreldrene reddet student Edvin Rygh Longva fra å stå uten forsikring.

Sommeren 2019 begynte Edvin Rygh Longva å studere i Kristiansand, og året etter flyttet han ut fra barndomshjemmet og inn på studenthybel.

– Det var da moren og faren min tipset meg om at når man endrer bostedsadresse, har man ikke lenger innboforsikring via foreldrene sine, forklarer Longva.

22-åringen, som studerer markedsføring og ledelse ved Universitetet i Agder, sier at han ikke hadde tenkt på dette før det ble nevnt.

–Hadde de ikke sagt noe, hadde jeg mest sannsynlig heller ikke tegnet egen forsikring da jeg flyttet, sier Longva.

Ikke alene

Ifølge studentansvarlig Simen Høgberg i Econa er Longvas historie på ingen måte unik.

Simen Høgber_studentansvarlig

Han hører nemlig stadig vekk om studenter som enten bevisst eller ubevisst, ikke er forsikret.

– Mange tror ting er i orden, mens de i realiteten ikke er dekket, sier han og fortsetter.

– Dette skyldes blant annet at mange tror det er forsikret gjennom foreldrene, forklarer han.

Tipser andre

Ifølge Longva har han snakket med flere studievenner som ikke er forsikret.

– Etter at jeg selv tegnet forsikring gjennom Econa, har vi faktisk snakket en del om dette – i hvert fall her i studentboligen. Jeg har tipset de andre om at de må sjekke forsikringene sine, slik at de ikke plutselig står overfor ekstrautgifter de kunne sluppet, sier Longva.

– Vi hadde faktisk en episode hvor en medstudent ble frastjålet noen eiendeler. Personlig har jeg foreløpig ikke hatt behov for å bruke forsikringen min, men det er jo uansett en stor trygghet å vite at man er dekket hvis noe skulle skje, sier han.

Les også: Ett enkelt grep ga studenten vesentlig bedre boliglånsrente

Under hundrelappen

Høgberg tror mange studenter også går uforsikret fordi de oppfatter har inntrykk av at det både er dyrt og komplisert å få på plass.

– Slik er det riktignok ikke. Vi har en forsikringspakke skreddersydd for studenter. Denne inkluderer både reise-, innbo- og ulykkesforsikring til kun 99 kroner i måneden. Pakken, som er en av markedets beste, kan man enkelt bestille via våre nettsider, avslutter han.

Les mer og kjøp Studentforsikring Norge her

Ikke medlem? Meld deg inn i dag!
Econa er foreningen for økonomer og økonomistudenter.