5 grunner til hvorfor du bør svare på lønnsundersøkelsen

Lønnsstatistikken er et av våre viktigste medlemstilbud. Den er basert på vår årlige lønnsundersøkelse som kartlegger lønn, pensjon, stilling og generelt arbeidsforholdene for våre medlemmer. Margrethe Skjelstad har svart på årets lønnsundersøkelse – og vant en pulsklokke!

Margrethe R. Skjelstad

Vi tok en prat med Margrethe, om lønn og medlemsfordelene i Econa.  

Hei Margrethe! Har du selv brukt lønnsstatistikken vår?

- Ja! Jeg har både brukt lønnskalkulatoren og lønnsstatistikken. Jeg var ferdigutdannet for 2,5 år siden og som fersk i arbeidslivet har det vært spesielt nyttig å vite hva som er normalt lønnsnivå for lignende stillinger som min.

Har du tips til andre nyutdannede når de skal forhandle lønn?

- På starten av karrieren er det gjerne lett å takke ja til jobbtilbud uten å tørre å gå den ekstra runden på forhandling av lønn. Da er det trygt å ha lønnsstatistikken med seg inn i forhandling. Etterhvert som man får erfaring og avanserer syns jeg det er vanskelig å vite hva man kan forvente av lønnsøkning. Lønnsstatistikken har rett og slett vært svært nyttig for meg så langt i min karriere.  

Hvorfor er det viktig å svare på lønnsundersøkelsen? 

- Nettopp fordi lønnsstatistikken er et så viktig verktøy i forhandlingsrom, og i valg av jobb er det viktig at statistikken er representativ og riktig. Jeg tror mange benytter seg av den og skjevhet i utvalget vil derfor kunne gi konsekvenser for lønnsutvikling og valg for oss medlemmer. Ved lav besvarelse vil den miste sin funksjon.  

Oppfordrer alle til å delta slik at vi sammen opprettholder et supert verktøy! 

 

Du vant jo en pulsklokke som takk for at du svarte på undersøkelsen. Hva skal du bruke pulsklokken til?

- Jeg er som regel ikke den som har vinnerflaks i slike konkurranser så det var skikkelig stas å vinne! Jeg har ingen pulsklokke fra før så det spørs om jeg skal få mer ut av spinningøktene nå! Ellers har jeg en samboer som har siklet på akkurat denne modellen så det er en liten mulighet for at det blir en fin gave til han. Vi får se!

Og til slutt: hva har du brukt mest av fordelene dine som Econa-medlem?

- Utenom forsikring og billig boliglån, er det lønnsstatistikken og Magma jeg benytter meg mest av som medlem i Econa. Magma er et kjempefint og inspirerende påfyll av fag som jeg har satt pris på i flere år. Ellers håper jeg at det etterhvert blir mulighet for deltagelse på noen Econa-arrangementer her i Trondheim!