9 av 10 CEOs i Norge er menn - hva gjør vi med det?

Selv i Norge, ett av verdens mest likestilte land, er en forsvinnende liten del av toppledere i privat næringsliv kvinner. Hvorfor er det så få kvinnelige toppledere i privat næringsliv, og hva er løsningen for bedre kjønnsbalanse? Econas nye podcast, ”Kvinner og toppledelse”, utforsker denne problemstillingen. Hør hva våre siste gjester, Anne-Kari Bratten og Grete Aspelund mener om dette!

Equality concept

Faktisk er 9 av 10 CEOs i Norge menn.[1] Econas nye podcast, ”Kvinner og toppledelse”, utforsker denne problemstillingen. Vi inviterer gjester som annenhver uke gir deg ulike synspunkter på saken, og som kommer med sine erfaringer.

«Vi er ikke i mål med likestillingen, men du verden hvor mye bedre vi er!» 

BrattenEn av gjestene våre er Anne-Kari Bratten, administrerende direktør i Spekter. Bratten er kåret til Norges 5. mektigste kvinne av bladet Kapital. Hun er kjent for å si det hun mener – og denne podcasten er intet unntak. Bratten er klar på at det ikke er kvinnenettverk eller kvotering som får kvinner til topps, men at mye hardt arbeid og god arbeidsfordeling på hjemmebane er veien til suksess. I tillegg forteller hun bredt og åpent fra sin egen karriere og hvilke erfaringer hun sitter igjen med etter mange år som toppleder.

Hør podcasten med Anne-Kari Bratten her. 

 

«Det finnes ganske stort forskningsmessig belegg på at bedrifter med kjønnsbalanse i ledelsen presterer bedre».

AspelundAspelundGrete Aspelund, Administrerende direktør i Sweco Norge AS, har en helt annen bakgrunn. Hun er utdannet sosialantropolog, men er i dag leder for 1600 ingeniører. Aspelund tror på at de beste hodene finnes i nettverket til de ansatte, og utlover dusører til de som rekrutterer nyansatte til bedriften. I tillegg forteller hun om hvordan ledere kan finne og utvikle talenter internt. Hun tror også at lederrollen er i endring, og mener det kan være en fordel med en litt mer utradisjonell bakgrunn fra humaniora. 

Hør podcasten med Grete Aspelund her. 

Disse to kvinnene er kun et fåtall av gjester som denne våren snakker åpent og fritt i podcasten ”Kvinner og toppledelse”. Følg oss for en innholdsrik podcast, krydret med faste (og mindre seriøse) spalter, masse tips til aspirerende ledere og konkrete verktøy til alle som ønsker å øke mangfoldet i ledergruppen!

Innspill, kommentarer eller forslag til gjester? Send oss en mail på post@econa.no

Følg oss også på Instagram: kvinnerogtoppledelse

[1] CORE, Senter for likestillingsforskning: https://www.samfunnsforskning.no/core/publikasjoner/core-topplederbarometer/index.html