9 turtips for høstferien

Har du tenkt deg en tur ut i høstferien? Høsten er kanskje den fineste årstiden å gå på tur. Skarp frisk luft, og nydelige farger i naturen. Husk termos eller primus med noe godt, eller kanskje du til og med kan sove ute en natt? Her er lokale tips til korte og lange turer du kan ta i høstferien – fra oss ansatte i Econa.

PS: Vet du om en fin tur? Del ditt turtips med oss på Facebook, og vinn en tursekk!  

Lang sykkeltur gjennom skogen inn til Oslo

Visste du at mange av skogsveiene i og omkring Oslo er godt tilrettelagt for sykkel? Denne lange sykkelturen er ca. 40 km. Den starter ved Harestua togstasjon, 45 min med tog fra Oslo. Herfra sykler du inn til Stryken, som også er et godt startsted for mange andre gå-, sykkel- eller skiturer. Neste stopp er Kikut, og Kikutstua. Hvil her før du tar fatt på siste etappe til Sognsvann, Maridalen, eller mot Sørkedalen og vestsiden av Oslo.

Øyhopping i Oslofjorden – en høstperle

Var du en av mange som skulle ut på øyene i sommer, men så var plutselig køene lange, og sommer’n over? Vel, øyene er der fortsatt og båtene går helt til 18.oktober, så nå har du sjansen! Ta med deg ekstra varme klær, kanskje en hengekøye og nyt uten folkemengdene. På Langøyene kan du også sove ute i telt! Kanskje du tar en kortreist høstferie i år? 

Trollpikken – en ny klassiker

Denne snodige fjellformasjonen har blitt en klassiker å besøke når du er i området rundt Egersund. Turen er lettgått, og går unna på under to timer tur/retur. Ønsker du å få en enda lengre tur, kan du gå helt fra Egersund sentrum.

Kongevegen på Jæren – en fin kulturveg

Vil du kombinere både kultur og tur, er dette turen for deg! Turen starter på Hå Gamle Prestegard, og snirkler seg gjennom flott kystlandskap. Fordelen med turen, er at du kan bestemme selv hvor lang du vil gå – og hvor du vil starte. Kan være friskt vær på høsten, men her får du møte naturkreftene på kloss hold!

10 topper i Nore og Uvdal

Har du hytte i Nore og Uvdal, er du heldig. Området kan skilte med mange små og store topper som bader i vakre høstfarger. Kommunen har utviklet 10 topper, for å utfordre folk til å bestige ti topper i området. Toppene har ulik vanskelighetsgrad og lengde. En fin motivasjon til å komme seg ut!

Fakkelmannen – et landemerke på Lillehammer

Er du ofte i Lillehammer-området, men aldri besøkt Fakkelmannen? Fakkelmannen er et kjent landemerke fra OL i Lillehammer 1994, og som de fleste har sett, men få faktisk har gått opp til. Turen opp kan gjøres kort og bratt, eller litt lengre som en rundtur, over Haugakampen.

Jotunheimvegen – en av Norges vakreste fjelloverganger

Besøker du innlandet i høst, er det vel verdt en stopp for en ordentlig gåtur i området rundt Jotunheimvegen. Vi anbefaler å besøke fjellbygda Skåbu, eller å nyte panoramautsikten ved Buhø og Vassklepp. Har du flere dager til gode, er Haugseter fjellstue et perfekt startsted for fot-, sykkel- og fisketurer.

Langsua nasjonalpark – Norges yngste nasjonalpark

Langsua nasjonalpark har et variert, men «snilt» terreng. Dette er et landskap med lavfjell, og høyeste topp er Skaget på 1685 moh, som også er en fin familietur.

Over vidden – klassiker’n

Turen er godt kjent for de fleste bergensere, men kanskje det finnes noen som enda ikke har tatt turen? I år er det på tide! Over vidden går over byfjellene i Bergen; fra Fløyen til Ulriken. En utrolig fin tur, som lett kan kombineres med noen dager i Bergen for besøkende fra andre deler av landet.