Se hvor ferske økonomer vil jobbe

Åtte av ti aspirerende økonomer ønsker å bli ledere, og mest av alt vil de jobbe i Nordea. Ingen av de store revisjons- og konsulenthusene står på ti-på-topp-listen.

Tallene kommer frem i den årlige Young Professional Attraction Index (YPAI-undersøkelsen)fra Academic Work, som kartlegger unges syn på arbeidslivet og rangerer hvilke arbeidsgivere de yngste arbeidstakerne regner for å være de mest attraktive.

Respondentene er studenter som tar høyere utdanning, nyutdannede og de med opptil fem års arbeidserfaring etter endt studietid. De 1200 norske respondentene har også i fritekst kunnet svare på hva som er viktig for dem når de rangerer arbeidsgivere, og har svart på hva som er viktigst for dem ved valg av arbeidsgiver, og hvilke arbeidsgivere de helst vil arbeide hos.

Vil bli ledere

På spørsmål om hva som motiverer økonomer til å yte det lille ekstra på arbeidsplassen, svarer 36 prosent at de blir motivert av utvikling i form av nye arbeidsoppgaver, ansvar eller ved å få en ny rolle. Åtte av ti ser for seg at de skal bli ledere, og ser for seg at de skal takke ja til en lederrolle i fremtiden.
Lønn er viktig, men ikke så viktig som at arbeidsgiver er opptatt av samfunnsansvar og tilrettelegger for innovasjon og nyskaping. Særlig viktig er dette perspektivet for dem som ennå ikke har begynt i jobb. Økonomer som allerede er på plass i arbeidslivet er mer opptatt av lønnsutviklingen. Et felles fokus for alle respondenter er et godt arbeidsmiljø, der 72 prosent svarer at det aller viktigste med arbeidsplassen er gode kolleger og et godt arbeidsmiljø.

Ingen av de store på topp

Ønskelisten for de unge økonomene skiller seg noe fra det som er snittet for samtlige respondenter, der Google for fjerde år på rad topper listen for ønskearbeidsgivere. Her er også PwC på en niendeplass.
Blant de kommende og ferske økonomene havner Google på tredjeplass. Tre av de store bankene er med på listen, med Nordea på førsteplass. Ingen av de store revisjons- og konsulentselskapene havner på ti-på-topp for økonomikandidater samlet, mens for dem som er spesialisert innen revisjon havner disse arbeidsgiverne fremdeles på toppen av ønskelisten.

10 mest attraktive arbeidsplassene for unge økonomer_hvit