Arendalsuka 2019

Også i år er vi på Arendalsuka. Og hvorfor det? Jo, fordi det er en ypperlig anledning til å vise frem organisasjonen vår og snakke om den viktige jobben alle våre 22 000 medlemmer gjør, enten dere er studenter, unge i arbeid, medarbeidere eller ledere. Dere gjør en stor og viktig jobb når det kommer til verdiskaping, forvaltning av verdier og ikke minst ledelse av prosjekter og mennesker. Under Arendalsuka møter vi beslutningstakere innenfor arenaer som politikk, næringsliv, offentlig sektor og akademia. Og når vi skal løfte frem Econa og våre satsingsområder er det viktig at vi er tilstede, setter agenda og synliggjør hvorfor vi er en viktig aktør i samfunnet

Vi kan bidra med debattanter, eksperter og analyser til ditt arrangement - sjekk ut våre bidragsytere her. Vi har ansatte og tillitsvalgte som er særlig kompetente på problemstillinger rundt disse temaene:

  • Kvinner og toppledelse
  • Etter- og videreutdanning
  • Undervisning i personlig økonomi i ungdomsskole
  • Varsling
  • Arbeidsrett
  • Seniorpolitikk
  • Arbeidstid
  • Nedbemanninger/omorganiseringer
  • Sluttpakker

Ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig Gry Ljøterud gry@econa.no om du ønsker deg noen av våre ansatte eller tillitsvalgte inn i deres debatter.

Har dere spørsmål rundt Econas deltakelse på Arendalsuka kan du kontakte avdelingsleder for fag og samfunnspolitikk Maria Østerhus Lobo på mail maria@econa.no eller telefon 90910386.

Her er Econas arrangementer i Arendal:

Hvordan få flere kvinnelige toppledere?

Vi arrangerer en workshop rundt problematikken kvinner og toppledelse. Vår medlemsmasse speiler befolkningen for øvrig. Det er for få kvinnelige toppledere. Vi gjør noe med problemstillingen gjennom å invitere til interaktiv workshop med korte foredrag, diskusjoner og avstemminger. Workshopen avholdes i Arendals gamle rådhus – se også informasjon på Arendalsuka.no.

Deltakere:

Berit Svendsen, sjef for Vipps’ internasjonale satsing

Berit Svendsen er en av Norges mektigste og mest profilerte næringslivsledere, og en viktig rollemodell for mange aspirerende toppledere. Fra bakgrunnen som sivilingeniør til lederstillinger i Telenor og nå Vipps, har hun bevist at man kan komme langt ved å gripe mulighetene som oppstår. Hun vet hvordan talenter kan få erfaringen som trengs til å bli toppledere, og ønsker flere kvinner til å lede den nye teknologi- og digitaliseringsbølgen. Berit er motiverende, engasjert og utrolig dyktig!

Per Erik Henriksen – seniorkonsulent i Mercuri Urval

Per Erik Henriksen er en utradisjonell hodejeger, som etter endt utdanning som data- og teleingeniør har brukt mesteparten av karrieren sin innenfor rekruttering. Til tross for sine foredrag «Jeg har ansatt min siste kvinne» og «Gi faen, flinke pike!», er han genuint opptatt til hvordan flere flinke kvinnelige talenter må få toppjobbene. Med tung erfaring fra rekrutteringsbransjen, har han både oppsiktsvekkende og kontroversielle tips for deg som vil lykkes som kvinnelig leder.

Linda Hofstad Helleland – stortingsrepresentant, visepresident i verdens antidopingbyrå WADA og tidl. barne- og likestillingsminister

Linda Hofstad Helleland har en lang fartstid i politikken siden hun kom inn på Stortinget i 2001 etter endte studier i medievitenskap, statsvitenskap og sosiologi fra NTNU. Hun har markert seg som en engasjert forkjemper for å få flere kvinner inn i ledende posisjoner, og er brennende opptatt av å heie frem andre kvinner. Etter bred dialog med bedrifter, ledere og samfunnsaktører la hun i høst frem en tiltaksliste til næringslivet for å øke kvinneandelen på toppen. Helleland vet hva som funker!

Workshop: Kvinner og toppledelse

Arendals gamle rådhus – Festiviteten
Torsdag 15.8.19 klokken 15.00-17.00

 

Fremtidens leder

Econa arrangerer en workshop hvor profiler fra akademia, næringsliv og politikken møtes for å diskutere rundt livslang læring, etter- og videreutdanning og fremtidens kompetanse. Selv personer med høyere utdanning må holde seg relevant i arbeidslivet, og selv sørge for å ta faglig påfyll. Men hva trenger du egentlig, og hvor får du denne kompetansen? Vi inviterer til frokostmøte på Viten Biten.

Workshop: Hvilke kvalifikasjoner trenger du i fremtiden, og hvordan får du disse?

Sted: Viten Biten
Onsdag 14.8 kl. 08.00-10.00

 

Penge- og nettvett for unge

Econa og Juristforbundet gir ungdom nyttige råd om personlig økonomi og nettvett. Hvordan unngår du å bruke mer penger enn det du har? Og hva er reglene for å dele bilder på nett?

Målet med dette arrangementet er å gi ungdomsskoleelever en morsom og nyttig innføring i to viktige temaer som har stor betydning for ungdom der de er nå og for fremtiden. Vi gjentar suksessen fra i fjor, da over 200 elever kom til timen, under Arendalsuka Ung.

Siviløkonom Remy Anthony og advokat Claude A. Lenth står for rådene, under Arendalsuka Ung.

 

Undervisningstime: Økonomiglede

Arendal bibliotek, 2. etg.
Fredag 16.8. kl 10-10.45