Bachelorgrad - hva kan jeg bli?

Ved å velge en utdanning innenfor økonomi og administrasjon har du en veldig bred utdannelse som både underveis i studieløpet og når du er ferdig representerer mange muligheter.

ung dame

I løpet av utdanningen kan du velge å spesialisere deg innen en rekke spennende fagområder, og på den måten spisse utdanningen etter det du er spesielt interessert i. Som ferdigstudert økonom vil du være rustet for en rekke spennende jobber i et bredt utvalg av bransjer, og du vil være ettertraktet på arbeidsmarkedet.

Høyere økonomisk administrativ utdannelse er allsidig og representerer svært gode karrieremuligheter!

Høyaktuelle jobber for en bachelorutdannet økonom er typisk stillinger innenfor regnskap og controlling, salg og kunderelasjoner og innkjøp og logistikkfunksjoner.

Over 50% av alle økonomistudenter søker internship i løpet av studiene.

Mange overveier om det er nødvendig å ta en mastergrad. Kandidater med masterutdanning har adskillig flere muligheter når de skal ut i arbeidslivet. Masterkandidater får seg raskere fast og relevant jobb, og videre betaler arbeidsgiver en masterutdannet kandidat mer. Utdanningen har også positiv innvirkning på jobbinnhold og arbeidsbetingelser som alle er vesentlige faktorer for trivsel, stimulanse og karriereutvikling. Masterkandidater trekker ofte frem kvalitet og kompetanse i sine vurderinger av hva utdanningen har betydd for dem, og undersøkelsen viser at høyere utdanning er karrierefremmende.

En mastergrad gir deg tid til å reflektere over hvilken retning som kan passe for deg, navigere deg frem i det hav av muligheter arbeidslivet representerer, utstyre deg med et viktig og profesjonelt nettverk, og ikke minst klare å kartlegge hva slags ressurs man kan være for en arbeidsgiver.