Bærekraft og butikk henger sammen

– Bærekraft handler om mye mer enn klima. Samtidig kan vi ikke lukke øynene for en av vår tids største utfordringer, sier Nina Riibe, administrerende direktør i Econa. Nå er vi meldt inn i Skift – Næringslivets klimaledere.

Nina Riibe tar gjerne sykkelen eller beina fatt på vei til jobb.

Bærekraft er et av områdene hovedstyret i Econa har prioritert for 2020. Et ledd i dette arbeidet er å knytte til seg gode partnere på feltet, og da ble Skift et naturlig valg.

Riibe er fornøyd med at Econa nå blir en del av et nettverk som ønsker å gjøre noe i praksis. Hun mener politikerne selvfølgelig har et stort ansvar, men uten en endring i næringslivet blir det fort bare store ord og festtaler. Econas medlemmer, de fremste endringsagentene i næringslivet, må få verktøyene de trenger for å skape et mer bærekraftig næringsliv som også er lønnsomt.

- Bærekraft og butikk må henge sammen hvis vi skal få til store endringer, konkluderer Riibe, og er derfor glad for at bedrifter med ambisiøse klimamål har funnet sammen i Skift.

- Våre medlemmer er oppegående samfunnsborgere som selvfølgelig er opptatt av hvilken fremtid vi skal skape for våre barn. Samtidig har medlemmene våre en viktig rolle og en unik mulighet til å bidra i kraft av sine lederposisjoner, sier Riibe engasjert. Hun mener derfor det er helt naturlig at Econa som organisasjon også tar sin del av ansvaret, og hun ser frem til å lære mer gjennom nettverket.

Skift er et næringslivsdrevet klimainitiativ. Formålet er å være en pådriver for at Norge når sine klimamål innen 2030. Gjennom samarbeidet vil Econa spre kunnskap og inspirasjon til å øke farten i det grønne skiftet hos politikere, i næringslivet og ute blant medlemmene.

Les mer om Skift – Næringslivets klimaledere 

Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem? Sjekk medlemstilbudene og  meld deg inn i dag!