Ber arbeidsgivere være fleksible

Mange av landets avgangsstudenter er nå usikre på om de får avlagt eksamen i tide. Flere av dem frykter at de ikke får startet i jobb uten de rette papirene. Nå krever Econa at bedrifter handler riktig.

 Les også: Hvordan håndterer du situasjonen rundt coronaviruset som leder?

Coronautbruddet har stengt universiteter og høyskoler over hele landet. Statsråd for forskning og høyere utdanning, Henrik Asheim, har bedt om at det legges planer som sikrer at eksamen kan gjennomføres. Likevel er mange avgangsstudenter nervøse for fremtiden.

- Jeg har tiltro til at lærestedene får på plass planer for eksamensgjennomføring i tide, men oppfordrer samtidig arbeidsgivere til å være fleksible, sier Nina Riibe, administrerende direktør i Econa.

Riibe forventer at også bedrifter som har ansatt sisteårsstudenter er fleksible om noen ikke skulle få gjennomført eksamen og dermed fullføre skoleåret som planlagt.

- Dette er en uforutsigbar situasjon som krever at næringslivet opptrer klokt, her må vi ha klare hoder og et varmt hjerte.

Får svar fra Danske Bank

-Vi anerkjenner at det nå er mange sisteårs-studenter som er nervøse for om Korona-viruset vil påvirke avviklingen av vårens eksamener. Skulle det oppstå en slik situasjon, vil vi selvfølgelig vise raushet ovenfor kandidater som søker jobb hos oss, sier Hege Lunder, HR Country Lead i Danske Bank.

Hege offisielt uteHege offisielt ute
Lover raushet: Hege Lunder i Danske Bank vil legge til rette for studenter. Foto: Danske Bank

Danske Bank vil gå i dialog med den enkelte kandidat og dessuten også legge til rette for at kandidaten får avviklet sine eksamener. Lunder ønsker å berolige bekymrede studenter, og legger til at det er ingen grunn til å være bekymret for at manglende eksamener skal føre til reduserte muligheter for å søke jobb hos Danske Bank.

Bekymrede studenter

Leder for studentene i Econa, Live Olsen Hølmo er glad for at Danske Bank gjør det de kan for å redusere stress for studentene.

- Mange studenter er nå bekymret for økonomien sin på grunn av viruset, i tillegg til at mange allerede begynte å kjenne på eksamenspresset, kommenterer Hølmo.

Live surLive sur
Bekymret: Live Olsen Hølmo er i kontakt med flere studenter som er bekymret. Foto: Privat

Hun håper flere arbeidsgivere vil følge etter og lette presset på avgangsstudentene.

- Vi tror og håper selvfølgelig på at eksamen fortsatt kan gjennomføres, men alt som kan bidra til å redusere stress er bra, avslutter Hølmo. 

Les også: Coronaviruset: Konsekvenser for studier og eksamen

Econa er foreningen for studenter og høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem? Meld deg inn i dag!