Bli en superbruker i Excel til årsoppgjøret!

Den 12. januar arrangerer Econa et webinar spesielt rettet mot deg som skal gjennom ditt første årsoppgjør og er i revisjonsbransjen.

Håkon Andersen driver superbrukeriexcel og er kursholder. Her deler han tre gode tips for hvordan du jobber mer effektivt med Excel i årsoppgjøret.

Andersen har selv erfaring fra revisjon og kjenner godt tidspresset det fører med seg.

- I årsoppgjøret kommer du til å bruke mye Excel. Du skal overholde frister og levere fra deg arbeidsdokumenter i Excel som skal kontrolleres. Du spare deg for utrolig mye tid og frustrasjon ved å lære deg en håndfull hurtigtaster.

1. tips - lær deg hurtigtaster

Mitt beste tips er å bestemme seg for å lære fem hurtigtaster du bruker ofte. Det kan for eksempel være:

 - Aktivere filter: CTRL  Shift  L
 - Navigere deg raskt rundt i Excel-ark: CTRL  Piltaster
 - Åpne verktøyet "Gå til utvalgte": CTRL  G
 - Åpne verktøyset " Søk og erstatt": CTRL  B
 - Merke flere celler: SHIFT  piltaster

2. tips – lær deg logiske funksjoner

Lær deg å bruke logiske funksjoner. Standard funksjoner slik som SUMMER og SUMMER.HVIS er forholdsvis enkle å lære seg. Hvis du ønsker å være i stand til å løse mer komplekse oppgaver, slik som å rydde eller strukturere rotete saldobalanser eller hovedbøker, er det være lurt å lære seg å bruke logiske funksjoner. Eksempler på noen logiske funksjoner er: HVIS, ERTOM, ERTALL. Ved å bruke slike funksjoner, så er det nesten bare fantasien som kan sette grenser for hva du kan få til. 

3. tips – øvelse gjør mester

Det finnes dessverre ingen hemmelighet for å bli god i noe som helst. Den eneste måten å bli bedre i Excel, er å øve. Vi anbefaler derfor webinaret den 12. januar – der vil det komme flere gode tips, og vi vil gå mer i dybden på en rekke temaer.

Meld deg på her: Econa - Econa Ung: Excel til årsoppgjøret – for deg i regnskap og revisjon 

Vi håper å se deg der!