Cilia Holmes Indahl er årets økonomistudent

Cilia Holmes Indahl er tildelt prisen Årets Økonomistudent på bakgrunn av omfattende engasjement for studiestedet sitt, betydelig humanitært arbeid, spennende utenlandserfaring og sterke akademiske resultater. Dette er fjerde året Econa deler ut denne prestisjefulle prisen sammen med Universum.

Cilia Holmes Indahl er 23 år og kommer fra Kvaløyslettea i Tromsø. Hun studerer i Bergen der hun avslutter 3. år på siviløkonomutdanningen.

Juryens begrunnelse: Cilia er så nær den komplette student det er mulig å komme – fordi hun har kvalitetene til både en vanlig og en ekstraordinær student. Et stort engasjement for studieplassen sin, deltidsjobb som spinningsinstruktør, humanitært engasjement og gode skoleresultater. Cilia er et stort ledertalent som forvalter sitt ansvar med et strategisk blikk og gode etiske standarder. Cilia skiller seg fra andre kandidater ved å rendyrke studentrollen – hun er i så måte en ekstraordinær ansvarsfull og energisk student.

Econa og Universum har i fire år delt ut prisen Årets økonomistudent. Prisen ble delt ut på Gamle Logen i Oslo 10. mai, og vinneren får 20.000 kroner fra Econa.

Administrerende direktør Tom Bolstad i Econa synes det er svært hyggelig å dele ut denne prisen til lovende studenter. Men i år var konkurransen tøff.

 - Det var 51 nominerte, hvorav flere studenter med toppkarakterer, spennende verv, og egne grunderbedrifter. For å kvalifisere til prisen årets økonomistudent må man tilfredsstille mange krav. Det nytter ikke å være best på bare en ting, man må være meget god på flere felter og helst særs god på noe. Dette har vi sett hos Cilia Holmes Indahl, sier Tom Bolstad.

I løpet av sin tid ved Norges Handelshøyskole i Bergen har hun engasjert seg i skolens humanitære organisasjon NHHaid. Hennes sosiale engasjement har resultert i en innsamling på over 700 000 NOK til et prosjekt ved navn ’Schools for Africa’ (UNICEF) og et Summer internship ved et rehabiliteringssenter for barn i Kina.

Cilias ledererfaring er unik for en 23 år gammel student og hun forholder seg til de rammer både medstudenter og NHH setter for henne, men er ikke redd for å bryte med normene. Hun viser et enormt engasjement for sitt eget studiested, noe enhver skole trenger for å sikre en dynamisk og sunn utvikling.

Vinneren har også utmerket seg rent akademisk. I sommer blir hun å finne hos KPMG i Oslo, og fra høsten av er hun tatt opp til NHH’s dobbeltgradsprogram, med et år på prestisjetunge HEC i Paris. Målet med utdannelsen er å kunne bruke økonomifaget til å utvikle bærekraftige løsninger for morgendagens utfordringer. Selv beskriver Cilia sin motivasjon på denne måten

 - Jeg ønsker gjennom mitt arbeid å inspirere andre til å tenke nytt, større og grønnere - og som student bør man sette seg store mål og tørre litt mer, sier Cilia.

Econa gratulerer Cilia med prisen og ønsker henne lykke til med resten av studiene.

Foto: Joakim Bratlie