CV- og søknadshjelp

De fleste synes det er vanskelig å skrive en god CV og søknad. Det florerer av tips og maler på nettet, men det er få fasitsvar. Econas karriererådgivere kan kvalitetssikre CV-en og søknaden din, og gir deg rådene du trenger!

Econa hjelper deg med CV og søknad

Kristin Ølberg, karriererådgiver i Econa

CV-en er et sammendrag av livet ditt frem til nå, sett med karriereøyne. Formålet med CV-en er å gi arbeidsgiver en enkelt innføring i hva du kan og hvorfor du kan det. Ingen ansetter på bakgrunn av CV-en alene, men det kan være CV-en din som avgjør om du havner øverst i søkerbunken.

Lag stillingsspesifikke CV-er

Start gjerne med å lage deg en brutto CV der du inkluderer alt av utdanning, alle stillinger, alle verv, kurs og kvalifikasjoner. Denne kan du bruke som mal for hver enkelt stilling du søker og velge ut det det som er relevant,

For hver enkelt søknad starter du med nøkkelkvalifikasjonene dine, og husk at CV-en bør tilpasses hver enkelt stilling du søker på!

 • Din profesjonelle rolle – tittel, nivå og bransje
 • Din nøkkelkompetanse – svar på behovene presentert i stillingsutlysningen
 • Relevante utmerkelser, resultater og suksesser

Dette ser arbeidsgiver etter i søknaden

Søknaden skal ikke bare gjøre arbeidsgiver trygg på at du er en kandidat det er verdt å bruke tid på; den bør også gjøre dem litt håpefulle – har de funnet riktig kandidat?  

Her er tre viktige ting arbeidsgiver ser etter, og som du skal tenke godt igjennom før du søker.

 1. Vil du klare å gjøre denne jobben?
  Er du kvalifisert? Har du erfaring nok? Er du flink nok til å jobbe i team eller god nok til å strukturere tiden din alene? Kommer du til å beherske dataprogrammene du blir bedt om å bruke?
 1. Er du motivert for å gjøre denne jobben?
  Er du ute etter en hvilken som helst jobb, eller vil du ha akkurat denne? Er du interessert i det du skal jobbe med, og kommer du fremdeles til å trives med arbeidsoppgavene dine når de blir rutine?
 1. Vil du passe inn på arbeidsplassen?
  Vil du gå overens med kollegaene? Deler du bedriftens verdier? Har du samme innstilling til arbeidsmoral eller sosiale hendelser?

Kan du svare ja og begrunne dette godt, er det bare å sette i gang. Husk at det ikke bare er arbeidsgivers preferanser som teller, men i høyeste grad også hva du er god på og hva du virkelig ønsker deg å jobbe med.

Econa vurderer CV/søknaden for deg:

Du får evaluert og kvalitetssikret CV/søkad av våre karriererådgivere. Ved stor pågang kan svartiden være på 1 uke.

Lykke til!

Ikke medlem? Meld deg inn i dag!
Econa er foreningen for økonomer og økonomistudenter.