Danske Bank i Danmark lover full gjennomgang

I dag ble det kjent at Danske Bank Danmark har blitt anmeldt for markedsmanipulasjon. Dette har ikke berørt bankens norske kunder.

- Markedsmanipulasjon er en alvorlig anklage. Vi er i tett dialog med Danske Bank. De har forsikret oss om at de samarbeider med dansk politi for å få alle fakta på bordet. Det har vi full tillit til, sier administrerende direktør i Econa, Nina Riibe.

Våre medlemmer er ikke direkte berørt 

Econa har gjennom Akademikerne en avtale med Danske Bank i Norge. De er ikke direkte berørt av dette, men vi forventer likevel at Danske Bank i Norge legger frem sine tiltak for å forhindre at slike saker skjer igjen.  

Nå er Econa i tett dialog med Danske Bank i Norge angående saken. De forsikrer oss om det arbeides hardt for å ha den best mulige markedsovervåkningen, og det er en sak de tar meget alvorlig. Fra 2019 har Danske Bank investert betydelig i å styrke systemene og kontrollene i tett dialog med Finanstilsynet.

- Det er viktig for oss å understreke, at de enkelte handler hadde en reel kjøps- eller salgsinteresse, og vi har ikke funnet noen tegn på forsettlige handlinger eller på at kunder eller markedsdeltagere har lidd skade, skriver Danske Bank.

Les hele pressemeldingen fra Danske Bank her (engelsk).

Saken oppdateres fortløpende!