Den heftigste veien

Noen veier er bedre enn andre. Ikke fordi de er mindre krevende å kjøre, men fordi omgivelsene er så vakre at det kan være vanskelig å holde blikket på veien. Noen av disse rutene og veistrekningene krever også litt mer av deg, og av samspillet mellom deg og bilen. Dette er én av veistrekningene hvor det er umulig å ikke oppleve ren kjøreglede. Atlanterhavsvegen.

Hva er 8274 meter langt, vilt, vakkert – og finnes helt vest i Norge? Det er selvfølgelig Atlanterhavsvegen, som bilentusiaster fra hele verden kommer for å kjøre på.

Husk at som medlem får du rabatt på biler fra BMW

Du har sett bildene av veien hvor ingeniørkunst virkelig spiller på lag med naturen. Veistrekningen består blant annet av åtte broer som snor seg i buer over bølgene, holmene og skjærene. Utover og utover i Atlanterhavet. Du har kontroll på hestekreftene, men føler at naturkreftene når som helst kan spille deg et puss.

Fakta er at veien, som ble åpnet i 1989, forbinder vakre Averøy med fastlandet, og ble bygd som en viktig åre for fiskeindustrien.

Selv om den drøyt åtte kilometer lange veistrekningen er hovedmålet, kjører du hele strekningen mellom Bud og Kristiansund – som er et sammenhengende eventyr av kyst, kultur og natur.

Er du hobbyfisker, er det også mange gode muligheter for å prøve lykken, både fra land og fra båt. Parker bilen og ta deg god tid til å oppleve den helt unike naturen her ute – og er du heldig får du et glimt av havørna.

Husk også å stoppe underveis for bilder. Storseisundbrua er den lengste broen og selve symbolet på veien. I Askevågen finner du et utkikkspunkt bak glassvegger, som beskytter mot havsprøyten og været. Et annet utkikkspunkt som kan ta pusten fra deg, finner du ved Kjeksa, ikke langt fra Bud.

Sjekk også ut Danske Bank sitt kampanjetilbud på billån – Nominell rente fra 2,39 %