Den viktigste møteplassen for controllere i 20 år

Econa samler omkring 100 controllere hvert år til konferansen Controlleren, til faglig oppdatering og nettverksmuligheter.

Deltakerne er i all hovedsak controllere og andre som jobber i økonomiavdelinger i både privat næringsliv og offentlig sektor. Gjennom Econas omfattende nettverk i akademia og norsk næringsliv er vi godt kjent med controllernes faglige behov, og utarbeider en ny og spennende agenda som controllere har nytte av hvert år.

Se program og påmelding til årets konferansen 21.-22. november 2017

Kravene til økonomimedarbeidere blir stadig mer utfordrende, men samtidig også mer faglig interessante. Økonomisk innsikt, helhetsforståelse og evne til å ha kontroll er  viktige faktorer  for å lykkes. I tillegg får ontrollere  mer ansvar for å utarbeide prognoser og beslutningsgrunnlag for strategisk viktige veivalg. Dyktige controllere er et av de viktigste konkurransefortrinn for en virksomhet.

Konferansen setter fokus på controllerrollens utvikling og muligheter, og gjør et dypdykk i ny teori og oppdatert forskning. Vi legger også vekt på å presentere nye praktiske verktøy som hjelper controllere med å løse sine oppgaver på en bedre og mer effektivt måte.

Dag 1

Årets konferanse starter i et fugleperspektiv med sjefsøkonom Kjersti Holvik fra Sparebank 1, som deler sine vurderinger av fremtiden for norsk økonomi i en politisk polarisert verden. Digitalisering er en viktig driver i alle deler av virksomheten, også i økonomiavdelingen.

EY vil snakke om hvordan digitalisering representerer nye og spennende lederstøtteoppgaver for controllere.

Vi fortsetter med en teoretisk oppdatering på strategisk økonomistyring og hva som kan være alternativer til de tradisjonelle budsjettene. Den første dagens avsluttes med et nyttig og inspirerende langforedrag med Sveriges eneste struktør, David Stiernholm. Her lærer du hvorfor og hvordan du kan jobbe mer strukturert gjennom å organisere, fokusere og automatisere arbeidsoppgavene dine.

Dag 2

Den andre konferansedagen følger et mer praktisk spor, og er lagt opp i parallellsesjoner slik at deltagerne kan skreddersy konferansen etter eget ønske. Temaene er ledelse, Excel og verdivurderinger.

Det ene sporet følger sporet ledelse. Det starter med ledelse uten personalansvar og fortsetter med ledelse av kunnskapsarbeidere, som ofte kan mer enn lederen sin.  Det andre sporet starter med hvordan Excel er et nyttig verktøy i utarbeidelse og visualisering av økonomistyring. Det andre dybdeseminaret omhandler verdivurdering er av virksomheter.

Leder for Finance Transformation i Deloitte, Unni Dalseng, vil dele sine råd om hvordan du kan videreutvikle deg som controller, og hvilken kompetanse det er lurt å fylle på med for å være i posisjon til å ta enda mer ansvar senere.

Controlleren 2017 avsluttes med at Econas analytiker og lønnstatistikkansvarlige, Atle Kolbeninstveit, drar oss gjennom controllere i tall og fakta fra egen lønnsstatistikk.

Alt i alt får du faglige innhold verken du eller bedriften din kan gå glipp av. Meld deg på i dag!

Vel møtt til årets Controlleren 2017!

Mvh Gry Skjellevik,
Kurs og kompetanseansvarlig   


Aktuell artikkel: NHH skal forske på digitalisering i revisjonsbransjen