Dette er sommerens beste brettspill!

Denne sommeren benytter vi oss av vårt vakre land. Her er brettspillene vi mener du bør ta med deg mens du nyter Norgesferien.

Du er kanskje på hytta langs sjøen eller går turer i fjellet? Eller har du lånt en bobil og kjører fra nord til sør? Uansett hvordan du ferierer er det alltid hyggelig med et slag brettspill.

På tur i villmarka

Lars Monsen-spilletDu er kanskje i villmarka denne sommeren? Hvis ikke får du heller dra på tur i Lars Monsen-spillet. 

Spillet går ut på å reise landet rundt per fot, sykkel, kano, ski eller hundeslede. Litt som mange gjør denne sommeren, men du blir ikke like andpusten av brettspill. Eller, det spørs litt på hvor stort konkurranseinstinkt familien har.

På turen skal det samles effekter til ryggsekken og dyrekort, og den som samlet raskest har vunnet.

Alt i alt et morsomt og lærerikt spill, der man får innsikt i norsk geografi samtidig som man mottar smarte turtips fra Lars Monsen. Må legge egen turstrategi, samtidig som spillet er relativt enkelt, passe langt og svinger raskt.

Det må investeres litt tid i å forstå reglene, men slik er det alltid med nye og litt annerledes spill.

Antall spillere: 2-4
Alder: 6
Terningkast 5

Ubongo

IMG_9452Dette minner om Tetris, der du skal fylle spillebrettet ved hjelp av ulike brikker på kortest mulig tid.

Dette spillet er kjempemorsomt for liten og stor. Spillet tar 5-25 minutter, og man konkurrerer like mye mot seg selv som sine motspillere.

Det er to vanskelighetsgrader som gjør at nybegynnere og mer trente spillere kan spille mot hverandre, og der begge grupper får brynt seg.

Et enkelt spill som tar kort tid, og som gir deg en god følelse når du mestrer utfordringene.

Antall spillere: 2-4
Alder: 8 (oppgitt på spillet) passer fra 4
Terningkast 6

Bezzerwizzer Original 2020 (blå)

Dette er spillet som tar Norgesferien til nye høyder! Årsaken til at Bezzerwizzer har briljert på quizfronten de siste 10 årene er at det er enkelt å forstå, man kan være alt fra 2 – 16 spillere, og det går raskt fremover. 

Det er 20 kategorier i spillet, og hvert lag velger fire hver. De rangerer så de fire kategoriene ut ifra hvilke de tror de klarer å svare best på.

I versjonen vi har testet er det første gang man kan endre på måten du svarer på spørsmålene! Nå har man plutselig et våpen mot personen som kan absolutt alt i sportskategorien. Han som kan svaret på hvem som spilte høyreving i 4.-divisjonskampen i «1900-brødmangel». Nå vil denne personen kun bli så god som medspilleren sin.

Årsaken til at spillet ikke får terningkast seks er at en del av spørsmålene er forbundet til når spillet kom ut. Spillet vil derfor etter hvert bli «gammelt», i tillegg til at spørsmålskortene vil bli oppbrukt. Man må også helt klart være glad i quiz og allmennkunnskap for å finne det interessant.

Antall spillere: 2-16
Alder: Fra 15 år
Terningkast: 5

Bezzerwisser Familie

Bezzerwisser er et artig og variert kunnskapsspill for hele familien. Hele 16 ulike kategorier gjør at alle kan finne noe for sin smak. Det går raskt å sette seg inn i spillet.

Det er moro at voksne og barn/ungdommer kan spille et kunnskapsspill sammen. Dette var løst veldig fint med at de yngste kan få hint til alle spørsmålene. Noen av hintene kan gjøre det i overkant enkelt, men det var også andre som ikke hjalp stort.

Spillebrettet er fullt av bilder som brukes i spørsmål og hint. Dette bidrar til variasjon og «krydder» i spillet. Vanskelighetsgraden på spørsmålene er varierende – sånn det bør være. Spillet har elementer som appellerte til konkurransegenet og ga spillet en artig vri, men også større muligheter og risiko.

Bezzerwisser Familie er absolutt et spill man kan anbefale å bruke noen timer på i sommer. Spillet har mye fra tradisjonelle kunnskapsspill, men også et par nye vrier.

Antall spillere: 2
Alder: 10
Terningkast 5

Mesternes Mester

Ja, du gjettet riktig! Spillet er basert på TV-serien på NRK og byr på et kjent format og flere av utfordringene du vil huske å ha sett på TV!

Mange oppgaver er forenklede versjoner av TV-seriens utfordringer, og er derfor enkle å forstå. Dessverre måtte vi stadig sjekke regelboken for å huske hvilke utfordringer som ligger bak hver fargekategori. Bortsett fra dette er det et spill man enkelt kommer i gang med for hele familien eller vennegjengen.

De ulike oppgavekategoriene inneholder også flere variasjoner, slik at du ikke får de samme oppgavene hver gang. Du har mulighet til å velge mellom to startposisjoner, slik at du kan starte et kortere spill om du ønsker. 

Det beste øyeblikket var da to av spillerne kjeftet på seg selv i frustrasjon mens de skulle bli førstemann til å knyte en båtmannsknop.

For 3-6 spillere
Alder: 10 år
Terningkast: 5