Dette spillet får terningkast 6 av studentene

Ta en pause fra studiene og legg inn noen koselige påskeaktiviteter! Econas studentutvalg har testet spill for enhver smak: Noe å bryne seg på, noe som vekker konkurranseinstinktet – og noe å le av!

Econa Student tester brettspill

Econas testende studenter understreker at det er det veldig viktig med litt avveksling fra PC-skjermer, skypemøter og andre digitale feller. Og selvsagt må det være litt påskegodis og noe godt i koppen eller glasset!

Mesternes Mester

VebjørnSpillet er basert på TV-serien, og byr på et kjent format og flere av utfordringene du vil huske å ha sett på TV!

Mange oppgaver er forenklede versjoner av TV-seriens utfordringer, og er derfor enkle å forstå. Dessverre måtte vi stadig sjekke regelboken for å huske hvilke utfordringer som ligger bak hver fargekategori. Bortsett fra dette er det et spill man enkelt kommer i gang med for hele familien eller vennegjengen.

De ulike oppgavekategoriene inneholder også flere variasjoner, slik at du ikke får de samme oppgavene hver gang. Det var et veldig spennende spill som alle likte godt. Enkelte kategorier kan bli litt ensformige, men da kan dere bare bli enige om en personlig vri på oppgaven. 

Du har mulighet til å velge mellom to startposisjoner, slik at du kan starte et kortere spill om du ønsker. Denne funksjonen likte vi!

Det beste øyeblikket var da to av spillerne kjeftet på seg selv i frustrasjon mens de skulle bli førstemann til å knyte en båtmannsknop.

For 3-6 spillere.
Terningkast: 5/6

5 på topp

Brettspill EskilI hver runde får alle spillerne et felles spørsmål hvor man blir bedt om å skrive topp 5 av 10 gitte alternativer. Eksempel på et spørsmål er Hvilke av disse hovedstedene har lavest årlig gjennomsnittstemperatur?

 Spillet var veldig enkelt og intuitivt, og vi brukte kort tid på å komme i gang. Dette var et stort pluss for noen av de mer utålmodige sjelene i leiligheten.

Spørsmålene var varierte, men mange av dem var veldig vanskelige. Det var derfor en del frustrasjon over at vi ikke beveget oss fremover på brettet. Et av spørsmålene var eksempelvis å rangere tidligere vinnere av Nordisk Råds litteraturpris

Frustrasjonen ga en periode underholdningsverdi, men da vi hadde spilt en time og ikke hadde kommet halvveis på brettet, tok frustrasjonen overhånd. Vi gjorde derfor en regelendring hvor man ikke fikk minuspoeng for gale svar. Dette ga mer fremdrift, og vi ble kjappere ferdig.

Man sitter igjen med noen funfacts etter å ha spilt dette spillet. De beste øyeblikkene var når alle kunne svare og fikk plusspoeng på brettet.

Terningkast: 4

Bezzerwizzer Original 2020 (blå)

image0Dette er spillet som tar den tradisjonelle påskequizen til nye høyder! Årsaken til at Bezzerwizzer har briljert på quizfronten de siste 10 årene er at det er enkelt å forstå, man kan være alt fra 2 – 16 spillere, og det går raskt fremover. Men - man må helt klart være glad i quiz og allmennkunnskap for å finne det interessant.

Det er 20 kategorier i spillet, og hvert lag velger 4 hver. De rangerer så de 4 kategoriene ut ifra hvilke de tror de klarer å svare best på.

I versjonen vi har testet er det første gang man kan endre på måten du svarer på spørsmålene! Den nye mekanikken gjør at spillet nå er mer balansert enn de gamle versjonene. Nå har man plutselig et våpen mot personen som kan absolutt alt i sportskategorien. Han som kan svaret på hvem som spilte høyreving i 4.-divisjonskampen i «1900-brødmangel» og gjerne hvilke sko han brukte. Nå vil denne personen kun bli så god som medspilleren sin.

Den beste følelsen man kan ha er når man etter en lang tenkepause klarer å resonnere seg frem til noe man ikke visste fra før. Irritasjonen i motspillerne sine øyne, jubelen fra lagspilleren og tilfredsstillelsen av å flytte spillebrikken forbi motstanderne sin, er og vil alltid være ubeskrivelig deilig.

Årsaken til at spillet ikke får 6 er at en del av spørsmålene er forbundet til når spillet kom ut. Spillet vil derfor etter hvert bli «gammelt», i tillegg til at spørsmålskortene vil bli oppbrukt.

Terningkast: 5

Ordet fanger

MarieMell1Boksen inneholder tre bunker med kort og en bruksanvisning, og spillereglene er enkle. Etter én prøverunde tennes konkurranseinstinktene, godteriet er for lengst glemt og vi ler så vi griner.

Spillerne vender opp ett og ett kort helt til to spillere får opp likt symbol. Plutselig må begge to finne på et ord som passer til kategorien på motspillerens kort. Den som får ut svaret raskest, vinner motspillerens kort. Høres enkelt ut, ikke sant? Da må du tro om igjen! Jokere skaper uventede situasjoner, og det kan oppstå dueller. Her handler det om å følge nøye med, være rask til å koble ord, sted eller mennesker.

Econas teststudent ble selv imponert over hvor mange fuglelyder hennes mor tydeligvis kan, og er redd for at hun i løpet av de neste ukene vil bli kjent med mange fler... Dette er et spill som skaper mye latter!

Terningkast: 5

 

Følg med på facebook i helgen og vinn ett av spillene vi har testet! (Palmehelgen 2020)

God påske!

Les også Sjekk familiens brettspillfavoritter!