Dypt arbeid: Hvor jobber du best?

Dette er tittelen på en interessant artikkel av Arne Selvik i siste nummer av Econas tidsskrift Magma. Selvik har spurt mange hvor de tenker best. For meg som er arbeidsgiver, er det kanskje litt trist at de færreste svarer arbeidsplassen, med mindre den nå skulle være en snekkerbod eller et atelier.

Det er kanskje jakten på hvor man tenker best, vi først og fremst tenker på når vi ønsker oss muligheten for mer fleksibilitet. Man kan like godt gå en tur rundt kvartalet og få gode ideer, som å sitte sammenklemt på kontoret i fellesskap og bli forstyrret av andre kolleger. Selvik har tatt til orde for gående møter, noe noen av oss har begynt å praktisere.

Det kjennes jo litt ubehagelig å spørre hva som er jobb – og ikke. Er det f.eks. jobb om man tar seg en joggetur i løpet av arbeidsdagen, og få mange gode ideer? Og tenk om det ikke kommer noen ide, men bare blodsmak i munnen. Har arbeidsgiver blitt lurt da?

Eller den andre veien – er det virkelig effektivt å ha hjemmekontor? Det blir lett å gjøre andre ting om man ikke er utrolig disiplinert, starte vaskemaskin, rydde i hyller, oppdage støv og rot. Og hva med de som er tilstede på jobben, er det oppløftende og motiverende at et kontorlandskap står halvtomt fordi mange velger å jobbe hjemme for å få fred? Er det ikke fra kollegaer man henter inspirasjon og motivasjon? Kaffepraten og den uformelle dialogen man ikke har med folk som ikke er fysisk tilstede. Arbeidsplassen er et glimrende sted for selvutvikling og kompetanseheving. Det blir problematisk hvis kontorene tømmes. Det er ikke lett å finne motivasjon på kontoret etter klokka 12 en fredag. Hvem skal man drodle ideer med når alle er på vei til hytta?

Det er lett for meg som er leder å jobbe fleksibelt, men alle har ikke den muligheten. Hvordan skal en lærer med fast timeplan, finne inspirasjonsstedet sitt? Og arbeid består ikke bare av å tenke store og lange tanker. Det må konkluderes og produseres også.

Kanskje er det slik at alle bør finne tidspunktet, stedet eller miljøet der man tenker best. Og planlegge slik at man tar de store tankene der, og gjøre rutinemessige oppgaver et annet sted. Arbeidsgiver blir nok glad hvis det er på arbeidsplassen.

Jeg skal ikke skryte på meg at jeg selv har funnet svaret på hvor jeg tenker best, men jeg bekrefter nok Selviks konklusjon om at det ikke er på kontoret. Kanskje mens jeg går tur med hundene? Eller i bilen. Tidlig på morgenen for min egen del. Vi yter ikke optimalt hele arbeidsdagen. Finn tidspunktet og stedet der du tenker best, og legg opp dagen deretter. Kanskje blir det flere virkelig store tankene, tenker jeg…..