Econa ble min inngang til arbeidslivet

Mange nyutdannede opplever en brå overgang fra studentlivet til arbeidslivet. Det ble ikke tilfellet for Thomas Kalvenes (28) – tidligere leder for Econas Studentutvalg.

– Min erfaring fra Econa var nyttig og direkte relatert til den næringen som arbeidsgiveren drev med, forteller Thomas Kalvenes (28). 

I dag jobber Kalvenes som senior associate i kompetansehuset KPMG innenfor avdelingen “People and Change” - hvor han blant annet hjelper virksomheter med å strukturere selskaper, samt prosjektledelse og organisasjonsutvikling. 

I arbeidshverdagen har Econa-erfaringene fra studietida på NTNU og Høyskolen Kristiania kommet godt med. Bak seg har han en bachelor i HR- og personalledelse med fordypning i økonomi, etterfulgt av master i rådgivningsvitenskap med fordypning i strategisk ledelse.

Ledet Econas Studentutvalg  

I Econa var han først nestleder i Studentutvalget, før han i 2017 tok over stafettpinnen som leder. Her fikk han god erfaring i å teste teorien fra pensum ut i praksis. 

– I Econa fikk jeg erfaring i arbeidsstyring, samhandle med ulike aktører i næringslivet, få team til å fungere og folk til å samhandle. Econa er en kjempefin arena å “trene” på og man får en ekstra drive til det seinere arbeidslivet, mener 28-åringen. 

Kalvenes fikk også bidra til innspill til ulike Stortingsmeldinger, artikler i Finansavisen og Dagens Næringsliv, samt delta i debatter om utdanning under Arendalsuka. Med andre ord erfaring som senere ble verdifull i arbeidslivet. 

Solid erfaring 

Med solid erfaring fra både studietida og fra konsulentbransjen, har Kalvenes opparbeidet seg flere gode tips til økonomistudenter. 

De vil han gjerne dele: 

– Det er lurt å fokusere på studiene, men det er ikke alt! Finn et verv på studiestedet, bli med i Econa, eller få en sidejobb. Det er lurt å ha en arena hvor du kan teste det du har lært, ved å både prøve og feile. Det setter pensum i perspektiv, mener Kalvenes. 

Han anbefaler også at ferdigutdannede studenter bør være åpne for utvikling, framfor å streve etter perfeksjon i starten av karrieren. 

– Man blir aldri ferdig utlært! Hele arbeidslivet handler om å utvikle seg. Man bør ikke stresse med å tenke: “Er jeg god nok for denne jobben?” eller prøve å bli “perfekt” for en arbeidsgiver. En arbeidsgiver ser ikke etter et ferdig produkt, men personer med stort potensiale som de kan videreutvikle, sier Kalvenes avslutningsvis.  

Navn: Thomas Kalvenes (28) 
Studiested: NTNU og Høyskolen Kristiania 
Studieretning: Bachelor i HR- og personalledelse med fordypning i økonomi, etterfulgt av master i rådgivningsvitenskap med fordypning i strategisk ledelse. 
Bosted: Oslo 
Arbeidsgiver: KPMG