Econa i ekspertpanel om studier

Å bestemme seg for studieretning og studiested er ingen smal sak, særlig ikke i en tid der svingende økkonomi, industrier som nedbemanner og begrep som "mastersyken" preger medienes forsider.

Søknadsfristen til samordna opptak løp ut i forrige uke, og mange unge måtte ta spennende valg som vil påvirke fremtiden deres. I den forbindelse inviterte DN Talent til nettmøte der de som skal søke studier kunne spørre om alt det de måtte lure på om studie- kar karrierevalg. Ekspertpanelet som besvarte bestod av Tom Bolstad (leder av Econa), Gisle Hellsten (Leder av Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo),  Ingrid Fjone Dalen (Seniorkonsulent i Samordna opptak) og Ivar Horneland Kristensen (Generalsekretær i Tekna, teknisk-naturvitenskapelige forening). 

Behovet for en arena der vordende studenter kan stille spørsmål om studier viste seg å være stort, og det kom mange spennende spørsmål inn til panelet. Du kan lese alle spørsmålene og paneldeltakernes svar her.

 
En gruppe unge mennesker lener seg mot vindusavsatsen foran Rådhuset i OsloEn gruppe unge mennesker lener seg mot vindusavsatsen foran Rådhuset i Oslo