Magma

Magma Topp Banner
Karriere Nr.4 2020
Mitt liv – min karriere
AKTUELT
Mitt liv – min karriere
Seks økonomer. Seks ulike talenter. Seks ulike ønsker, planer og interesser i livet. Olav Reinertsen er ambassadør til Bosnia og Hercegovina. Astrid mo Eikrem er personlig trener. Les hva disse og fire andre økonomer har gjort med sine karrierer.
Sjekker ti referanser
AKTUELT
Sjekker ti referanser
– Det er nesten uforståelig for meg at så mange ansettelser foretas uten at man gjør en skikkelig referansesjekk, sier Tom Georg Olsen, i konsulentselskapet Miles. Han er løpende på jakt etter de riktige medarbeiderne. Les hvordan han finner de rette.
Ledere trenger korrektiv
FORENING
Ledere trenger korrektiv
Anas Chair Yemlahi og Christer Johnsen fikk så god kontakt i Econas mentorprogram at de like godt tar fatt på sitt andre år. Les om hva som får deres mentor og adept forhold til å fungere så godt.
Ledere er oftere innstilt på sending enn på mottak
FORENING
Ledere er oftere innstilt på sending enn på mottak
-Gi deg dine medarbeidere i vold og sørg for å ha en reflekterende samarbeidsform, sier Jan Ketil Arnulf, professor, psykolog og spesialist i både klinisk psykologi og arbeids- og orgnisasjonspsykologi ved Handelshøgskolen BI. -Hvis du leder ti personer, så har du ti stykker som går rundt og mener mye om deg. Og som sammenligner sine egne oppfatninger av deg rundt kaffemaskinen. Invester tid i din ansatte, råder han.
Nytt studentutvalg i Econa
FORENING
Nytt studentutvalg i Econa
-Studentene i Econas studentutvalg er opptatt av en ting, og det er hvordan få sin første jobb etter endte studier. Les om hva de tenker kan være smart når de skal skrive jobbsøknaden og møte opp til jobbintervju.
Mangler læringsstruktur
FORENING
Mangler læringsstruktur
Virksomhetene sløser bort penger på kurs og videreutdanning, sier utdanningsdirektør Glenn Ruud. Han slår et slag for 70-20-10 modellen, som går ut på at 70 prosent av læringen går gjennom utvikling gjennom praktisk erfaring. Les hva de andre prosentene går ut på.
Aktuelt
Forening
Fagdel