Econa på Arendalsuka

Se debatten «Ny jobb etter 50+» fra Arendalsuka.

Dette er debattene:

Hvem har definisjonsmakten i varslingssaker?

Metoo-sakene har synliggjort et stor gap mellom liv og lære i både bedrifter og andre typer organisasjoner når det gjelder varsling. Hvordan sikrer man at kart og terreng stemmer –  at alle i en organisasjon vet at det nytter å varsle om uregelmessigheter og at et varsel blir tatt på alvor og håndtert på en konstruktiv måte? Har den siste tidens store trakasseringssaker gjort at maktbalansen har forskjøvet seg?

Her fra debatten 14 august

Arendalsuka Debatt Varsling

 

Deltakere: Cecilie Thorsen, psykologspesialist John-Ragnar Aarseth, generalsekretær Høyre Cecilie Wille Søvik, advokat Econa.

Ordstyrer: Charlotte Hartvigsen Lem, redaktør Magma

Ny jobb etter fylte 50?

Aldersgrensen heves til 72 år, vi oppfordres til å stå lenge i jobb fordi samfunnet trenger det. Men vil arbeidsgivere egentlig ha de over 50?

Hvor lett er det egentlig å bli satset på og få ny jobb i voksen alder. Hvilke hindringer står i veien for at 50+ anses som attraktive på arbeidsmarkedet, både med hensyn til karriereløft, ansettelser og videre utvikling.

Econa inviterte til debatt om hva som kreves for at arbeidsgivere faktisk skal ansette og satse på deg som er 50, 55 eller 60 år.

Deltakere: Gina Lund, Direktør i Kompetanse Norge (tidligere statssekretær fra Ap)  Maalfrid Brath, Administrerende direktør i Manpower Vibeke Hammer Madsen, Administrerende direktør i Virke   Trond Vinje, konserndirektør for HR i Evry  Margret Hagerup (H) (avventer endelig svar) Morten Jørgensen, Econas Lønns- og Arbeidsutvalg Tom Bolstad innleder, Adm.dir. i Econa

Debattleder: Hilde Widerøe Wibe 

  

Akademikerne ung:

Ta smarte valg – nettvett og personlig økonomi for ungdomsskoleelever

Vet du hvilke regler som gjelder for deling av bilder på nett? Hvordan unngår du å bruke mer penger enn det du har? Juristforbundet og Econa (siviløkonomenes forening) gir gode råd om hvordan du som ung kan ta smarte valg.

Econa samlet 215 elever i Arendal rådhus og lærte elevene om nettvett og hvordan de kan gjøre gode økonomiske valg.

Arendalsuka Økonomiglede