Econa til topps

Fredagskveld den 20.juni inntok mer enn 30 Econa-medlemmer Juvvasshytta. Ved ankomst ble vi servert betasuppe, og reisen til fjells kunne for alvor starte. Praten gikk lett mellom bordene og nye bekjentskaper ble etablert.

11Lørdag var imidlertid turens høydepunkt – i ordets rette forstand. Vi gjorde oss klare til å bestige Norges høyeste topp – Galdhøpiggen. Den ruver elegant over fjellheimen med sine 2469 meter over havet. Været stilte fra sin mer eksotiske side, med frisk vind og noen kuldegrader. Klokken 11 startet stigningsferden, først uten tau – deretter med tau over breen for så å gå de siste meterne opp. På toppen fikk vi innpass i Mats sin hytte. De som ønsket å markere at de hadde nådd toppen fikk og muligheten til å kjøpe diplom. Bilder ble tatt i fleng, minner ble lagret.

Senere på dagen ble vi servert en nydelig tre-retters middag. Fiskesuppe var første rett ut, deretter fulgte kalvesteik med kokte poteter og grønnsaker – i ekte Opplandstradisjon. Til slutt fikk vi en tur innom sjokoladeland med sjokolademousse- og fondant. Maten smakte like himmelsk som himmelen var fin. På underholdningsfronten ble det servert en quiz med spørsmål fra nyhetsbildet til mat og drikke. Kvelden ble avsluttet i hyggelig lag i peisstuen.

22

På søndag pakket vi sakene og takket for oss. Reisen var over og hverdagen ventet. Arrangørenes inntrykk var at samtlige deltakere var fornøyde – og at en gjentakelse frister.

Takk for turen.

På vegne av Econas Sport og fritidsnettverk

Tone Iren Sørheim