Econas lønnsstatistikk overbeviste sjefen - trolig opp 80 000 kroner i lønn

Lurer du på hva økonomer i lignende stillinger som deg tjener? Econas lønnsstatistikk og lønnskalkulator gir deg markedets mest detaljerte tilbud for økonomer. Medlemskapet gir deg også tilgang til egen rådgiver.

Prøv markedets beste lønnskalkulator for økonomer her

Aktiv bruk av lønnskalkulatoren og lønnsstatistikken kan gi medlemmer mer i lønn. Over tid bør det gi deg mer i nettolønn etter at kontingenten til Econa er betalt.

- Litt enkelt forklart. Får du 5000 kroner mer i lønn hvert femte år fordi du bruker statistikken på en god måte. Så vil det tilsvare 700 000 kroner før skatt i løpet av en 40 år lang karriere. Det er ingen garanti, men et enkelt mål, forklarer Atle Øvrebotten Kolbeinstveit, lønnsrådgiver i Econa.

Overbeviste sjefen

Econa-medlem Kristian (33) brukte lønnsstatistikken til Econa i sin lønnssamtale. Han sjekket også lønnskalkulatoren for å vite hva han burde ha i lønn. Dette vil trolig gi han 80 000 kroner mer i året.

- Jeg så at jeg ikke hang med lønnsmessig sammenlignet med andre som har samme erfaring og stilling. Målet i lønnssamtalen ble at jeg skulle komme opp på snittet, sier Kristian.

Han mener at Econa sin lønnsstatistikk var uvurderlig i møte med sjefen. Det ga tyngde og endte med at sjefen sa seg enig i at han burde få en lønnsjustering på 80 000 kroner. Det er rundt 50 000 kroner mer enn det som er en rimelig forventing ifølge Econas lønnsrådgiver.

- Jeg hadde nok aldri fått gjennomslag hos min leder uten Econas lønnskalkulator. Den kommer jeg til å bruke aktiv framover, påpeker Kristian.

En god sparringspartner

Ofte har medlemmer behov for sparring eller finne fram i statistikken. Da kan du ta kontakt på epost eller på telefon 22 82 80 00. Vår analytiker hjelper deg så fort han kan. Normal svartid er under 2 timer på e-post.

Les mer om lønnstilbudet her

10 tips til lønnssamtalen

Ikke medlem? Meld deg inn i dag!
Econa er foreningen for økonomer og økonomistudenter.