Fikk raskt ny jobb

Siviløkonom Eira van der Berg Larsen (38) ble permittert fra ColorLine da pandemien slo hardt ned på reiselivsbransjen i Norge. Etter drøye to måneder var hun i ny jobb.

Eira Larsen

Tre av ti Econa-medlemmer har skiftet jobb det siste året. Og har man vært permittert er det over 60 prosent som får ny jobb, ifølge Econas lønnsundersøkelse.

-Econas lønnsundersøkelse viser at også økonomene rammes av permitteringer, men at de er attraktiv arbeidskraft som stort sett får seg jobb også i disse krevende tidene, sier sjeføkonom i Econa Tore Vamraak.

-I begynnelsen var det veldig rart å være permittert. Man får god tid til å tenke og reflektere over hvilke verdier som er viktig i en jobb. Jeg er glad jeg begynte å se på andre muligheter raskt. Det er en prosess å omstille seg, men for min del gikk det ganske fort, sier Eira.

Unge skifter oftere jobb

Unge skifter jobb langt oftere enn eldre, og skifter man jobb skjer dette gjerne etter 2-3 år i karrieren. I 2019 var det 17 prosent av de mellom 47-50 år som skiftet jobb. Til sammenlikning skifter 41 prosent av de mellom 27-30 år jobb, ifølge lønnsundersøkelsen.

Les hele intervjuet med Eira van der Berg Larsen i Magma som kommer ut 3 desember