Før du søker

Som økonomistudent har du utallige muligheter når det kommer til valg av studiested. Under har vi samlet noe viktige punkter du bør ta i betraktning før du bestemmer deg for hvor du vil studere.

Muligheten for master

At bachelorgraden er direkte adgangsgivende til en master innen økonomi og administrasjon er en stor fordel hvis du planlegger et femårig studieløp. En bachelor i økonomi og administrasjon vil gi deg tilgang til de fleste masterprogrammer som gir deg sidetittel Siviløkonom her i Norge. Ønsker du å ta en mastergrad i utlandet er en bachelor i økonomi og administrasjon et godt utgangspunkt. Vær oppmerksom på at noen av de større studiestedene i Norge har spesielle inntakskrav på master i økonomi og administrasjon.

79% av økonomistudentene sier de har som hensikt å ta en mastergrad før de går ut i jobb

Muligheter for utveksling

Undersøk hvilke utvekslingsavtaler skolen har. Gode utvekslingsavtaler er viktig, både for deg som student og for det internasjonale samarbeidet ved skolen. Utvekslingsavtaler bidrar ofte til at skolen mottar en del utvekslingsstudenter i retur. Dette gir deg muligheten til å være en del av et internasjonalt miljø, og ikke minst kunne velge fag med undervisning på engelsk.

Over 3801 studenter dro ut av landet for å studere økonomi og administrasjon i 2015/2016

Spesialisering i økonomi og administrasjon

Det er mange retninger innenfor økonomifaget: regnskap og økonomistyring, samfunnsøkonomi, organisasjon og ledelse og markedsføring er bare noen av retningene du kan velge som spesialisering i løpet av en bachelor i økonomi og administrasjon. Gjør deg kjent med hvilke spesialiseringer som tilbys på skolene som er aktuelle for deg, og gjør deg opp noen tanker rundt hvilke fag som vekker din interesse. Er du usikker bør du kanskje velge en skole som tilbyr et bredt utvalg av spesialiseringer.

Over halvparten av Econas medlemmer oppgir at de har god kompetanse på økonomistyring

Ikke faglig aktiviteter på skolen

Ikke faglig aktivitet er berikende for deg av sosiale grunner. Studentverv kan bringe med seg lederansvar og erfaringer innen teamarbeid som er viktige øvelser å ha med seg i løpet av studietiden. Stor arbeidskapasitet, innsatsvilje og engasjement verdsettes høyt hos fremtidige arbeidsgivere.

Økonomistudentene bruker i snitt 3 timer på ikke daglige verv og frivillig arbeid i uken.

Søk bredt

Tillat deg å søke bredt. Ikke vær redd for å søke det samme, eller forskjellige studier ved et stort antall skoler. Bachelor i økonomi og administrasjon tilbys ved svært mange skoler i Norge, og jo flere steder du søker, jo større er sannsynligheten for at du blir tildelt studieplass. Husk at det er ekstra spennende å studere i en annen by enn din hjemby; det vil utvide din egen horisont, og vise til selvstendighet og fleksibilitet når du skal ut i jobb.