Har du fått sommerjobb? Vi hjelper deg med arbeidsavtalen!

Hvor høy timelønn bør du ha? Hvor lange dager kan du jobbe? Husk at reglene i arbeidslivet gjelder også for sommerjobben.

Econas advokater og jurister sjekker nærmere 500 arbeidskontrakter i året. I 70% av tilfellene foreslår vi endringer. Send inn sommerjobbkontrakten din til Econa før du signerer – det lønner seg!

Du har alltid krav på skriftlig arbeidskontrakt, også ved sommerjobb eller i praksis. Der skal det blant annet stå hvem som har inngått avtalen, hvor du skal jobbe, hva du skal gjøre, hvor mye du tjener, arbeidsdagens lengde og hvor lenge du skal jobbe der. Du har også krav på feriepenger av lønn fra sommerjobben.

Det finnes ingen lovfestet minimumslønn i Norge, men jobber du i en kommune eller på et sykehus, vil en tariffavtale også gjelde for deg, og arbeidsgiver har ikke lov til å gi deg lavere lønn enn det som står i en slik avtale.

Visste du for eksempel at du har også kan ha krav på overtidsgodtgjørelse i sommerjobben? Og at du har rett på lønn under opplæring i sommerjobben. 

Les mer om generelle arbeidsvilkår. 

Ta kontakt med oss via skjema for juridiske henvendelser og skriv i meldingsfeltet at henvendelsen gjelder sommerjobbkontrakt. Svar gis innen 3 virkedager. Hvis du har behov for raskere tilbakemelding må det presiseres i henvendelsen.

Husk at vi også går gjennom din første arbeidsavtale etter endte studier. Du kan tjene mye på en gjennomgang av avtalen før du signerer. 

Ikke medlem i Econa?  Meld deg inn i dag for kun 300,- kr og få gode tilbud som studentforsikring, CV-/søknadshjelp og markedets beste boliglånsrente.