Har du følt deg ensom i høst er du ikke alene!

Høsten ble ikke som vi håpet og mye av forelesningene er fortsatt på nett. Dette har gjort det vanskeligere, særlig for nye studenter å bygge et sosialt nettverk. Ensomhet er derfor en stor utfordring blant landets studenter.

Ikke gi opp! Hold rutiner i hverdagen, stå opp og hold de fristene som er. 

  • Delta på de forelesningene du kan fysisk.
  • Skaff deg en god studiegruppe og se gjerne forelesningene sammen i mindre grupper. Da kan dere også diskutere innholdet underveis slik dere ville gjort i en vanlig forelesning.
  • Mange studiesteder har laget facebookgrupper eller lignende for hvert klassetrinn. Sørg for å være en del av disse.
  • Delta på arrangementer i regi av Econa eller din lokale studentforening. Om det foregår online er det hyggeligere om man følger det sammen. De gjelder både faglige og sosiale arrangementer, som Econas digitalquiz.

Og aller viktigst, ikke vær redd for å ta initiativ til sosiale samlinger i mindre grupper. Det er mange som kjenner på det samme behovet for sosial kontakt og som bare venter på en invitasjon. Husk at dette ikke trenger å være noe avansert.

  • Gå sammen med noen til eller fra skolen. Det høres kanskje ut som noe man var ferdige med på barneskolen, men det er sosialt og du får litt frisk luft samtidig. Samtidig unngår smitterisiko på offentlig transport.
  • Ha lesesal hos hverandre i mindre grupper. Gå gjerne sammen to eller tre personer og sitt på samme sted. Da kan dere ha det sosialt i pauser, lage og spise lunsj sammen. Om dere er en større gruppe, som f.eks. en klasse kan dere trekke hvem som skal sitte sammen, så blir du kjent med noen nye. Husk å sitte på et sted hvor dere kan holde anbefalt avstand.
  • Masterchef. Lag lunsj eller kanskje du kan bake noe å ta med til gruppen din på lesesalen. La det gå på rundgang og gi hverandre poeng. Så kan dere kåre en vinner i slutten av uken.
  • Lag ditt eget drømmeseminar. Lån et tomt auditorium på skolen eller samle dere i mindre grupper hjemme. Alle må foreslå en kort video, for eksempel en Tedtalk og si noe om hvorfor akkurat denne var interessant eller inspirerende. Finn frem popcornet og snurr film.

Ta en kikk på våre sosiale og faglige arrangementer 

Har du forslag til hva Econa kan bidra med nasjonalt eller på din skole vil vi gjerne høre dine forslag og ideer. Du kan sende en e-post til studentansvarlig Simen simen@econa.no, eller kontakte oss på Facebook eller Instagram.