Se tipsene du trenger for å studere godt hjemmefra

På grunn av smittefaren har flere opplevd at forelesninger er avlyst eller flyttet på nett. Selv om campus er åpent, kan det likevel være lurt å forberede seg på at mye av undervisning og lesing må gjøres hjemmefra.

Studentansvarlig Simen Høgberg har noen gode anbefalinger til studenter som nå er henvist til hjemmekontor:

  1. Lag gode rutiner. Det er bra å ha en timeplan for deg selv, inkludert pauser. Dette hjelper deg til å være mer effektiv og å finne en god balanse mellom jobbing og fritid.

  2. Lag deg en kollokviegruppe. Det er lettere å studere sammen med noen. Del gjerne pensum mellom dere og undervis hverandre, det er god læring. Om dere møtes fysisk eller digitalt må dere vurdere opp mot anbefalingene for smittevern fra FHI.

  3. Fjern distraksjoner. Last gjerne ned appen Hold eller finn andre måter å skru av sosiale medier eller andre distraksjoner i arbeidsøktene dine.

  4. Lag deg en kontorplass som er ergonomisk riktig. Det kan være digg å sitte i sofaen, men det er ikke bra over lengre tid. Prøv å få tak en god stol og et bord i riktig høyde. Om mulig kan det også være lurt å få tak i ekstern must og tastatur og kanskje en ekstra skjerm.

For å gjøre hverdagen litt enklere vil vi også trekke to skjermer 30. september blant alle studentmedlemmer. Du trenger ikke registrere deg noe sted for å være en del av trekningen.