Her finner du ledige jobber

Er du sulten på å klatre på karrierestigen, kan det være en idé å bytte jobb. Du får gjerne mer variert erfaring, og jobbytte gir ofte en god lønnsøkning. Econa gir deg tipsene til hvor du finner din nye arbeidsplass!

Econa hjelper deg med å finne drømmejobben!

1. Stillingsutlysningssider

De aller fleste stillingsannonser i dag lyses ut på nett og vil være oppført på de store stillingsutlysningssidene. De største i Norge er www.finn.no og www.nav.no. Alle offentlige stillinger og en rekke private utlyses på nav.no. Finn.no er størst på private stillinger og har også mange internasjonale stillinger i systemet.

2. LinkedIn

LinkedIn er en viktig utlysningskanal. Her får du i tillegg til stillingsutlysningen se en rask analyse av hvor mange av dine listede ferdigheter som matcher stillingsutlysningen, hvor mange som har sett annonsen og hvor stor bedriften er. Noen stillinger kan du søke på direkte fra LinkedIn. Econa arrangerer også LinkedIn-kurs – følg med i nyhetsbrevene.

3. Bedriftenes hjemmesider

Hvis du vet hvilke bedrifter du kunne tenke deg å jobbe for kan du gå inn på hjemmesidene deres og ta en titt. Ofte vil de ha en liste over ledige stillinger der. Dette gjelder både private bedrifter, kommuner, fylker, departementer og organisasjoner.

Alle offentlige stillinger vil også ligge på nav.no, men det er ikke uvanlig at private bedrifter lyser ut på hjemmesiden først før de går videre til utlysningssider. Ved å følge med på bedriftene du gjerne vil jobbe for kan du legge deg først i søknadskøen. 

4. Bedriftenes Facebook-sider

Følger du bedriftene på Facebook kan det også hende du får et forsprang i prosessen. Stadig flere bedrifter linker stillingsutlysninger til Facebook-siden sin, og deler den der før de går videre til utlysningssidene.

5. Aviser

Lederstillinger og enkelte offentlige stillinger utlyses gjerne i aviser. Disse stillingene vil vanligvis også utlyses på nett.

Bemanningsbyrå

Bemanningsbyrå får betalt av arbeidsgiver for å finne riktig person til stillingen de utlyser. De har ofte stillingsannonser listet på hjemmesidene sine og på de andre utlysningssidene. Noen av dem krever at du registrerer CV-en din i deres system for å kunne søke. Men har du først gjort det en gang, kan du la CV-en din ligge der til neste gang det dukker opp en stilling som passer din profil.7. Nettverk og ikke-utlyste stillinger

6. Nettverk og ikke-utlyste stillinger

Mange stillinger i privat sektor blir besatt uten at de blir utlyst. Det kan skyldes intern rekruttering, men like gjerne at virksomheten har funnet en god kandidat som har gjort seg synlig og bemerket. Det kan du gjøre ved å sende en åpen søknad til en bedrift du ønsker å jobbe med. Sett deg godt inn i bedriften, forklar hvorfor du har lyst å jobbe for akkurat dem, og hvilken verdi du kan gi med din bakgrunn. Be gjerne om en liten prat – for eksempel via LinkedIn.

Du kan også finne ledige jobber via nettverket ditt. Snakk med bekjente som allerede jobber i den typen stilling du vil inn i. Send ut noen følere i LinkedIn-nettverket ditt. Delta på Econa-arrangementer og hold kontakt med folk du møter på kurs og arrangementer, og husk å legge dem til i LinkedIn-nettverket raskt etter at dere møtes.

Om det ikke leder til noe akkurat nå, kan det allikevel åpne dører for deg i fremtiden.

Sjekk her: Econa hjelper deg med en god CV-mal og kvalitetssikring av CV og søknad