EU vil gjøre det dyrere å forurense, billigere å være grønn, og lettere å skille mellom grønnvasking og reell bærekraft. Først ut er taksonomi-forordningen, som skal gi et felles begrepsapparat for hva som er bærekraftig, og hva som ikke er det. Men det er fortsatt mye som er uklart for det norske næringslivet. Vi hjelper deg å navigere i jungelen av informasjon!
Vi inviterer til det andre kurset i en kursrekke våren 2021 på tema «Grønn omstilling».
Noen av spørsmålene du får svar på:
- Hva er EUs Green Deal, og hvordan påvirker den oss i Norge?
- Hva er taksonomien, eller klassifiseringen, som nå skal på plass?
- Hva bør du som arbeidstaker vite om dette, og hvilke endringer medfører det for deg?
- Har du egen bedrift? Dette betyr EUs Green Deal for deg.
Frokostmøtet er digitalt, gratis og åpent for alle.
Foredragsholdere:
Maria Gjølberg, partner i The Governance Group
Maria har lang erfaring som bærekraftsrådgiver i en rekke store selskap. Hun er ekspert på ESG strategier og analyse, ledelse og bærekraftsrapportering, og klimarisiko. Maria har en Ph.D i statsvitenskap, og har bidratt til flere forskningsartikler om klimarisiko og det grønne skiftet.
Andreas Lowzow, partner i Schjødt
Andreas jobber med kapitalforvaltning og bærekraft. Han er rådgir selskaper på siste nytt i EU og hvordan det påvirker strategi, finansiering og rapportering. Andreas er en av de fremste advokatene i Norge på bærekraft og ESG.
Moderator og leder av møtet:
Nina Riibe, administrerende direktør i Econa
Nina har en bakgrunn som siviløkonom med en lang karriere både innen finans og i kommunikasjonsbransjen. Som Econas øverste leder brenner hun for bærekraft, og ønsker å vise hvordan grønn omstilling kan være lønnsomt for bedriften, samfunnet og enkeltmedlemmet.