Hva er nytten av regnskapsrapportingen?

Jubileumsårets første Magma er ute. Les intervju med eiendomskongen Christian Ringnes og om hvilken nytteverdi regnskapsrapporten har hos investorer. Regnskap er tema for denne utgaven.

 

Forside febTeknologisk utvikling gjør det mye enklere å innhente tilgjengelig informasjon om bedrifter enn tidligere. I tillegg vokser regnskapsrapportene i stadig større volum og økende kompleksitet. Hva er da regnskapsrapportenes nytteverdi?

Artikkelen i Magma er basert på en spørreundersøkelse, foretatt i juni 2013, av EY og Norske Finansanalytikeres Forening (NFF). Analytikere, investorer og CFO-er ble spurt om hvordan de vurderer nytten av forskjellige kilder i forbindelse med investeringsbeslutninger og hvilke komponenter av årsrapporten som anses mest nyttig.

Les mer om undersøkelsen og resultatene i fagartikkelen i Magma nr 1/2014.

I tillegg kan du lese at eiendomskongen Christian Ringnes’ popularitet fikk et kraftig løft under studietiden i Lausanne, da han studerte til siviløkonom. Han tok med seg toppkarakterer og fikk innpass på Harvard Business School, der han tok sin MBA-grad i 1981. – Det var først på Harvard at jeg virkelig lærte å jobbe, sier Ringnes, som i disse dager fyller 60 år.

Her kan du lese Magmas første utgave i 2014.