Hvitsnippkriminalitet: Om varslere, Exit og Heksejakt

Ny podcast: De fleste av dere har sett eller hørt om TV2s serie «Heksejakt» som nylig hadde sesongavslutning. Serien er basert på den sanne historien om Kari Breirem som varslet mot egen arbeidsgiver etter at hun oppdager mistenkelige fakturaer. I etterkant av varslingen opplevde hun utpressing, beskyldninger og oppsigelse.

Hør podcast med Bjørn Olav Jahr, Jelena Mandic og Heidi Fuglesang

En av dem som kjenner denne saken best er ukens podcastgjest Bjørn Olav Jahr. Bjørn Olav har jobbet som journalist i bl.a. Kapital og Dagbladet. Høsten 2007 var Bjørn Olav redaktør for Kari Breirems «På BA-HR-bakke ... en varslers historie», en bok som tok utgangspunkt i saken om Kari Breirem, også kalt Tore Tønne-saken.

I denne episoden snakker vi om Tore Tønne-saken, og om hvor vanskelig det kan være å varsle. Vi snakker også om Finance Credit-saken, og journalister som avslører økonomisk kriminalitet. Også må vi selvfølgelig snakke litt om en annen populær serie, nemlig Exit. For er noen finansmenn virkelig slik som hovedkarakterene i serien?

Itunes: Hvitsnippkriminalitet: Om varslere, Exit og Heksejakt 

Spotify: Hvitsnippkriminalitet: Om varslere, Exit og Heksejakt 

Trenger du å snakke med en advokat? Som Econamedlem kan du få svar på juridiske spørsmål knyttet til arbeidforholdet ditt 

Les også Spørsmål du bør besvare før du varsler

Econa er foreningen for høyt utdannede innen økonomi og administrasjon. Er du ikke medlem? Sjekk medlemstilbudene og  meld deg inn i dag!