Hvorfor tror du at du kan bli en god leder?

Mange ferske økonomer har en ambisjon om å bli leder en dag. Med en solid akademisk bakgrunn og relevant arbeidserfaring er det også mange som tar dette steget i løpet av karrieren. Spørsmålet er hvorfor akkurat du skal lykkes som leder?

God leder?

Per Erik Henriksen har over tjue års erfaring fra rekrutteringsbransjen og har god kjennskap til de hvilke spørsmål man bør stille seg om man ønsker å bli leder.

- De dårligste lederne er de som ikke er motivert. Det er altfor mange som blir ledere i dag bare fordi de tror det er forventet eller at de tror dette er den rette veien for dem å gå i karrieren. Slikt blir sjeldent bra noen.

Et annet tema er hersketeknikker. Bruker du hersketeknikker selv? Hva gjør du om andre utsetter deg for hersketeknikker? Henriksen mener alle bruker hersketeknikker, bevisst eller ubevisst.

- Hvordan du reager bare med kroppsspråket ditt kan fortelle meg ganske mye om hvilke holdninger du har og hvordan du er ovenfor dine kollegaer. Hvordan reagerer du for eksempel om det kommer et litt for åpenbart spørsmål? Himler du med øynene, ler du litt eller prøver du å svare skikkelig? Slike småting tenker du kanskje ikke over selv, men det blir oppfattet av de rundt deg og er med å skape et bilde av deg som leder.

Det siste temaet er hvem du er som leder? Hvordan reagerer du på en tilbakemeldinger, og forventer du å være en god leder kun når du er på jobb?

- Om du kun praktiserer ledelse når du er på jobb vil det være naivt å tro at man vil bli en god leder. En idrettsutøver trener hver dag for å kunne prestere i konkurranser. De dukker ikke opp uten forberedelse og håper å gjøre det bra. Som med alt annet trenger man trening, slik er det med ledelse også. 

Høres dette spennende ut? Den 14. januar holder Econa Ung webinar om disse temaene, les mer og meld deg på her:Econa - Econa Ung: Hva får deg til å tro at du kan bli en god leder? 

Vi håper å se deg der!