Jeg ville aldri vært foruten

Et verv i Econa gir unike muligheter og er en erfaring han ikke ville vært foruten. Eivind Aabakken har fått være med på mye spennende i Econa. Han har fått venner og nettverk over hele landet og har prydet forsiden til nrk.no

Eivind Aabakken leder Econa sin studentgruppe ved Nord Universitet i Bodø. Han angrer på ingen måte på at han bestemte seg for å stille til valg i sin studentgruppe. Han mener vervet i Econa har gitt erfaringer som er relevante for arbeidslivet.

Intervjuet av NRK

- Du får være med på ting som studiet ikke gir deg, slik som konferanser eller deltakelse i offentlig debatt. Personlig har jeg fått bidra til å sette søkelys på problemene som påvirker de såkalte «coronakullene», noe jeg ikke kunne gjort uten Econa i ryggen. Da det ble kjent at skriftlig eksamen i videregående skoler skulle avlyses fikk jeg muligheten til å belyse problemene dette eventuelt kan medføre. Det var veldig kult at Econa valgte å bruke oss tillitsvalgte til å svare ut disse problemstillingene. 

Du kan lese saken om Eivind her.

Det sosiale er gull verdt

- Det sosiale har vært ekstra viktig, og vervet er en ypperlig mulighet for å skape kontakt med likesinnede, engasjerte mennesker. Ikke bare møter man studenter på eget klassetrinn, men man møter også studenter på tvers av klassetrinn og knytter nye bekjentskap med de man normalt sett ikke ville gjort det med.

Det siste året da Covid-19 har gjort det vanskelig for nye studenter å etablere seg i studentmiljøet sitt sier Eivind at et verv i Econa kan bidra til nettopp dette, både sosialt og faglig.

- For nye studenter er et verv i Econa en flott inngang til både å bygge bekjentskap, vennskap og omgangskrets med medstudenter lokalt på studiestedet, men også å bygge et landsdekkende nettverk. Det er heller ingen hemmelighet at et frivillig verv ser ekstra bra ut på CV’en. I tillegg til at det er veldig relevant for studiet du går og karrieren videre. 

Eivind har bare en oppfordring til samtlige økonomistudenter der ute.

- Den beste lokale fordelen, for meg, er muligheten til å gjøre studiehverdagen til økonomistudentene mer spennende og involvert via sosiale og faglige arrangementer. Derfor ser jeg ingen grunn til å ikke stille til valg i din lokale studentgruppe på neste årsmøte!