Jubileumsarrangement i stormfullt Bodø

To dager etter startskuddet for jubileumsarrangementer lød i Tromsø, overtok Econa Nordland stafettpinnen fra sine naboer i nord. Torsdag 20. mars trosset 85 medlemmer stormen, og fant veien til Universitetet i Nordland, hvor ledelse, kommunikasjon og suksess stod på menyen.

Der arrangerte Econa Nordland en inspirasjonskveld med Pellegrini Riccardi, Silje Terese Gabrielsen og Knut E. Dybdal som innledere. Pellegrini Riccardi er en populær foredragsholder som bruker teknikken “edutainment” (education og entertainment) til å motivere og inspirere. Han er oppvokst i England med italienske foreldre, og flyttet til Norge for 18 år siden. Han snakket blant annet om hva som er god, norsk ledelse og hvordan man best motiverer mennesker.

Silje Terese Gabrielsen ble i 20132 kåret til ett av Norges 10 beste ledertalenter av E24. Hun har en master i økonomi fra Handelshøyskolen i Bodø, og tar for tiden en MBA ved NHH. Gabrielsen bor nå i Oslo hvor hun er finansdirektør i Ventelo. Hun snakket blant annet om hvordan hun ved å være målrettet arbeider som finansdirektør, til tross for at hun kun er 28 år.

Knut-Eirik Dybdal er «Årets Nordlending» 2013. Han er initiativtager og arrangør av Arctic Race of Norway. På arrangementet snakket han om hvordan han fikk med seg TV2 på laget, og deretter droppet norsk idrettsbyråkrati og heller tok direkte kontakt med ASO, som star bak Tour de France og Rally Dakar, for å få arrangert Arctic Race of Norway.

Econa Nordland har rundt 700 medlemmer og har vanligvis 8-9 arrangementer i året. Foreningen startet allerede i november i fjor med forberedelsene til jubileumsarrangementet, og de hadde lagt rammen endelig i desember. Leder Merete Holm syntes resultatet ble veldig bra.

NordlandNordlandNordland
t.h. Merete Holm, leder Econa Nordland

- Kvaliteten på foredragsholderne var bra, og de ga av seg selv, sier Holm.  

En av tilhørerne kommenterte på at jubileumsarrangementet var veldig bra og at det var spennende å høre hvordan man kan skape suksess og se at det er håp for alle.