Klar, ferdig, gå!

Som ny leder i Econa kan jeg nesten ikke vente med å komme ordentlig i gang. Selv om foreningen overhode ikke ukjent for meg, blir det utrolig spennende å lede en forening jeg tilhører og er medlem av. Det blir som å komme ordentlig på innsiden etter å ha deltatt fra sidelinjen i flere år.

Siviløkonom Nina Riibe (52) blir ny administrerende direktør i Econa fra 15. august. Riibe har sju års erfaring fra Geelmuyden Kiese, sist som leder for de 100 ansatte i Norge. Det siste året har hun vært partner i konsulentselskapet Considium. Les presentasjonen av Nina her.

Jeg har alltid vært opptatt av ledelse og organisasjonsutvikling, og det skal innrømmes at jeg trives best i lederrollen.  Nå skal jeg bruke alt jeg har av erfaring og kunnskap gjennom flere år i lederstillinger til å gjøre Econa til den foreningen alle økonomer ser som sin organisasjon.

I Holmenkollstafetten står vi startklare før startskuddet går - fokusert på en ting, å nå målet fortest mulig. Jeg er ekstremt opptatt av å nå mål, også uten joggesko. Målet til Econa er å skape best mulig medlemsnytte. Dette skal både jeg og de ansatte ha som siktemål i alt vi gjør.

Organisasjonsgraden blant akademikere er høy, høyere enn i resten av befolkningen. Samtidig har vi en utfordring med at det er de eldste som er mest ivrige etter å organisere seg. Vi må også få med flere unge i Econa. De har minst like stor nytte av å være organisert som de erfarne. Dette blir noe av det viktigste å ta tak i. Vi skal gjøre foreningen relevant for alle, også for de som må prioritere pengene i en anstrengt studentøkonomi.

Econas strategi skal sikre at vi er relevante nå og fremover. Relevansen endrer seg i takt med hvordan vi jobber, våre preferanser og hele samfunnsutviklingen. Derfor kreves det mye av oss når vi alltid skal ligge et hestehode foran. 

Det finnes ikke noe typisk Econamedlem. Gjennom artikkelserien «Mer enn jobben» viser vi frem mangfoldet av hva økonomer er opptatt av, også utenom jobben. Det er utrolig variert. Nettopp denne variasjonen – dette mangfoldet av yrker, nivåer og stillingsinnhold - gjør foreningen så interessant. Frivillighet er et annet stikkord mange kjenner seg igjen i. Denne gang kan vi lese om økonomer som har sterke meninger og engasjerer seg i politikk og samfunnsutvikling. De er det også mange av, og foreningen er også bygd opp av engasjement og frivillighet.

Da jeg hilste på ansatte første gang rett før sommerferien, møtte jeg positive tilbakemeldinger og høye forventninger. Jeg sier til dere medlemmer som jeg sa til dem: Jeg håper det skal bli like hyggelig å stå foran dere ved juletider som nå.

Da er jeg klar, ferdig, gå !

Bli bedre kjent med vår nye leder, Nina Riibe i Podcasten vår

 

 

 

 

Relaterte artikler

28.08.2019
Nå starter jakten!
21.08.2019
Klar, ferdig, gå!