Det går nesten ikke en dag uten at det er skriverier i avisene eller innslag i nyhetene om klimatiske uregelmessigheter som påvirker menneskenes hverdag i større eller mindre grad.
Forskere verden over har slått fast at problemene er menneske skapte, og at de vil få en stor betydning for fremtiden til alle mennesker. Ikke alle konsekvenser er negative, og for noen vil en klimaendring også medføre muligheter. Uansett, vil klimaproblematikken berøre de fleste virksomheter på ett eller annet tidspunkt, og i større eller mindre grad. Viktigheten av forskning og informasjon på dette området ble ytterligere forsterket ved utdelingen av Nobels Fredspris til Al Gore og Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC -FNs klimapanel).
- Hvilke konsekvenser kan man forvente vil materialisere seg innen de neste 5-10 år?
- Hva kan/bør styret gjøre for å påse at organisasjonen har fokus på konsekvensene av klimaproblematikken for å demme opp mot trusler, eller utnytter de muligheter som klimaproblematikken medfører?
- Hva er de mest innlysende tiltak styrer bør iverksette?
Til å innlede om temaet, har vi vært så heldige å få direktør Pål Prestrud ved Cicero - Senter for klimaforskning. Cicero er en uavhengig forskningsstiftelse tilknyttet Universitetet i Oslo, og senteret har over 30 forskere med et bredt nettverk både nasjonalt og internasjonalt. Senteret samarbeider også nært med næringslivet, og sitter dermed med en kompetanse som er svært relevant for ledere av både privat og offentlig virksomhet.
Påmelding innen fredag 7.mars
Arrangement gjennomføres i tråd med gjeldende råd om smittevern. Om du er syk eller har symptomer på Covid-19 er det viktig at du melder deg av arrangementet og holder deg hjemme.
Dersom arrangementet er fullbooket anbefaler vi at du sjekker igjen 1-2 dager før arrangementet avholdes. Erfaringsmessig kommer det avmeldinger de siste dagene.