Studentutvalgsmedlem Maria Sævild: Kvinnelige forbilder

I lys av debatten om kvinner i toppledelsen mener jeg det viktigste for aspirerende fremtidige ledere er gode forbilder. Jeg er selv en kvinnelig siviløkonomistudent med store drømmer om fremtiden. I tillegg er jeg daglig omringet av talentfulle kvinner med store ambisjoner om fremtidige lederjobber.

Det jeg tror vi trenger er gode rollemodeller som kan vise og lære oss at stå på-vilje, interesse og dedikasjon kan førte oss langt på vei mot drømmen. Med dette ønsker jeg å utnevne og fortelle om mine kvinnelige forbilder i fra næringslivet.

Tre kvinnelige forbilder

I vår var jeg så heldig som fikk skygget Helene Kubon Skulstad en hel arbeidsdag. Skulstad er leder for PwC Consulting i Bergen. Hun er en kvinne med høye ambisjoner og mye energi, og jeg ble rett og slett smittet. Jeg opplevde Skulstad som åpen og engasjert på arbeidsplassen, og hun viste meg viktigheten av å være delaktig i de ansattes arbeid, men også det å gi dem mulighet til å løse problemer selv. Da Skulstad i 2017 ble leder i PwC, var det mye omtale i media rundt hennes lederstil. Det jeg lærte av henne denne dagen angående dette var at det alltid vil være noen som er uenige i måten man gjør ting på, men at man fortsatt må å ha tro på seg selv og stole på dem som har troen på deg.

En annen kvinne jeg ønsker å trekke fram er Nina Riibe, som nå er Econa sin nye administrerende direktør. Hun har jeg vært så heldig å få lære å kjenne de siste månedene. Riibe er en kvinne med mye ledererfaring, som jeg samtidig opplever som svært jordnær. I forbindelse med ansettelsesprosessen i Econa har Riiber uttrykt hvor mye hun forbedret og jobbet med seg selv for å være best mulig forberedt. Dette blir jeg inspirert av, hun som har så mye erfaring i fra ulike lederjobber må fortsatt forbedre seg selv i en ansettelsesprosess. Hun har med dette gjort meg bevisst over at man aldri er utlært. 

Til sist kan jeg ikke være foruten Kristin Skogen Lund, som er en kvinne jeg virkelig ser opp til. Lund er i dag konsernsjef i Schibsted, og har bak seg flere store lederjobber. Selv om hun i dag har mye erfaring, har Lund uttrykt at hun har slitt litt med selvtilliten sin og vært avhengig av å ha gode støttespillere rundt seg. Dette tror jeg alle kan kjenner på av og til, og jeg tror det er viktig hun er ærlig på dette. Et tips Lund nevner i Econa sin podcast er at man må finne trygghet i egne unike styrker, som gjør at man blir tryggere på seg selv og sin kompetanse. 

Gjøre seg selv tilgjengelig

For meg er dette kvinner jeg har fått øynene opp for i løpet av min studietid, og det er ledere jeg ser opp til med en indre tro på at jeg en dag kan bli akkurat hva jeg vil. På bakgrunn av mine opplevelser med disse kvinnene vil jeg oppfordre til at kvinnelige ledere er mer synlige og tilgjengelige for unge studenter, fordi det er i løpet av studietiden du virkelig finner ut hva du har lyst til. Disse kvinnene kan bruke sin posisjon og stemme til å dyrke fram gode framtidige ledere, og ikke minst dele av sine erfaringer til unge aspirerende ledere. Jeg mener det er flere måter studenter kan få møtt sine forbilder på, men mine forslag er gjennom skyggedager, eventer på ulike studiesteder eller bare gjennom noe så enkelt som en lunsjsamtale. Igjen avhenger dette da av at de kvinnelige lederne gjør seg selv tilgjengelig og villige til å dele sine erfaringer.

Jeg anbefaler deg å sjekke ut Econa sin podcast Kvinner og toppledelse som intervjuer ekstremt flink og dyktige kvinner fra næringslivet. 

Maria Sævild er medlem av Econas studentutvalg og masterstudent ved NHH.