Kvinner og toppledelse - episode 10: Jobbmuligheter kommer ofte ikke igjen

I denne episoden av Kvinner og Toppledelse snakker vi med Berit Svendsen, som er internasjonal sjef i Vipps. Berit Svendsen er en av Norges mektigste og mest profilerte næringslivsledere, og en viktig rollemodell for mange aspirerende toppledere.

Fra bakgrunnen som sivilingeniør til lederstillinger i Telenor og nå Vipps, har hun bevist at man kan komme langt ved å gripe mulighetene som oppstår. 

Svendsen mener kvinner må bli tøffere til å sette krav til egen arbeidsgiver. Hvor vil du med jobben din? Hvilke forutsetninger skal til for at du lykkes? Hun mener alle bør tydelig kommunisere sine lederaspirasjoner – men også at ledere må bli flinkere på å se talentene i sin bedrift.

Videre gir hun deg tips til hvordan talenter kan få erfaringen som trengs for å bli toppledere.

Vi er også innom teknologiendringene vi står ovenfor og Svendsen ønsker flere kvinner til å lede den nye teknologi- og digitaliseringsbølgen. Det må bli flere teknologer i toppen av de største selskapene, samtidig som teknologiforståelse må inn i alle yrkesutdanninger. Hun avslører også at hun aldri er mobilfri – med unntak av i svømmehallen.

Soundcloud: Kvinner og toppledelse - Jobbmuligheter kommer ofte ikke igjen

Spotify: Kvinner og toppledelse - Jobbmuligheter kommer ofte ikke igjen

Du kan i tillegg høre podcasten på Itunes podcastappen.

Mer om Econas podcast og oversikt over tidligere episoder finner du her: Podcast - Kvinner og toppledelse