Lysere tider!

Jeg hadde aldri trodd at mitt første år som leder i Econa skulle by på den type utfordringer vi har hatt nå. Jeg var forberedt på at lederrollen til tider er krevende, det å lede en gjeng med kunnskapsarbeidere krever sitt. Å bli kjent med nye strukturer og miljøer, ta nye grep og tydelige beslutninger er en del av det hele. Men at nedstenging av samfunnet, pandemi, karantener og permitteringer skulle møte meg, ja det må jeg innrømme jeg var helt uforberedt på. Den kom overraskende på oss alle. Beslutninger måtte tas raskt. Vi fikk vist vår handlingsvilje, kraft og evne.

Sommerhilsen fra Nina Riibe, administrerende direktør i Econa

Alle ansatte jobber hjemmefra har vært en ny øvelse, som vi delvis praktiserer ennå. Mange har ment mye om hjemmekontor og til det må jeg si at vi er heldige som har en jobb som kan gjøres fra stua, eller kjøkkenet. Langt fra alle kan gjøre det, ikke minst har vi sett hvor modige de som jobber i front har vært. Sykepleiere, bussjåfører, butikkmedarbeidere, alle har gjort en heltemodig innsats på hver sin måte.

Mange av dere har også stått midt i skuddlinjen. Samfunnet og bedrifter drives videre og dere har stått i krevende prosesser. Det er økonomen som ofte står bak beregningene som legger føringer for hvor mange som må permitteres eller hvordan bedriften kan overleve i særdeles krevende forhold.

I slike kriser viser det hva som bor i oss, også hos oss i Econa. Selv om vi har avlyst fysiske samlinger, har vi tatt igjen på den digitale kontakten med medlemmene og myndigheter under korona-krisen. Dette har lært oss mye, ikke minst hvor fort vi greier å snu oss rundt og hvor effektive vi kan være digitalt.

Nå er jeg både lettet og utrolig takknemlig for lysere tider. Ikke bare det at sommerferien er etterlengtet og ikke langt unna. Men, mange er lei av å se hverandre på skjerm, skurrete linjer, lett å prate i munn på hverandre, vanskelig med blikk og kroppsspråk. Mye positivt med Zoom og Teams, men jeg ser virkelig frem til å komme tilbake til en ny normal. Der vi kan se hverandre i øynene på ordentlig, le og tulle litt og få en helt annen dynamikk enn Teams kan gi. Skal vi jobbe effektivt sammen må vi kjenne hverandre godt, vite om hverandres styrker, hvordan en god dialog skapes, og den uformelle praten ved kaffeautomaten skal ikke undervurderes. Den bidrar til å lime oss til en mer sammensveiset gjeng mer enn man kanskje skulle tro.

I Econa har vi utsatt mange arrangementer i påvente av lettelser i restriksjonene. Til høsten kan vi håpe på at det blir mulig med flere aktiviteter, de står i kø hos oss i administrasjonen og sikkert hos resten av lokalapparatet. Da skal vi brette opp ermene på nytt og gjøre det vi ikke har hatt mulighet til siden 12 mars.

Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på mitt andre år i lederstolen i Econa. Den kontakten vi har etablert med lokalavdelingene rundt om i landet er gull verdt for vårt videre arbeid for å skape størst mulig medlemsnytte for alle medlemmene.

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig god sommer! Vi er forhåpentligvis på vei ut av de største prøvelsene i den mest spesielle krisen vi har opplevd. Nå går vi mot lysere tider. Jeg gleder meg til fortsettelsen sammen med dere.