Mister du karrieren av syne i ammetåka?

Isabella Staubo Hedemark prøver å kombinere LinkedIn-tips med babystell i Econas lokaler. I dag er det flere godkjente avbrytelser enn vanlig. Econas karriereeksperter har invitert medlemmer til å ta med seg babyene sine. Nå krabber de rundt og slåss om oppmerksomheten med foredragsholderne.

Medlemmer i foreldrepermisjon er invitert til et seminar om hvordan bruke LinkedIn for å være attraktiv i arbeidsmarkedet. Selv om fokuset er et helt annet sted når man har permisjon, er det flere som også savner jobben og det faglige.

-Det er fantastisk å kunne være hjemme i foreldrepermisjon, det er en unik opplevelse. Samtidig savner jeg også det faglige, det å skape resultater, sier Isabella Hedemark fra Oslo.

Econas Karrieresenter har LinkedIn på karrieremenyen, men dette er første gang babyer blir invitert.

-Vi tenker at det er viktig å holde en viss kontakt med jobben selv om man er i foreldrepermisjon, sier karriererådgiver Kristin Ølberg.

Econa har tidligere rådet foreldre til å holde kontakten med jobben når man er i foreldrepermisjon: Småbarnspappa om foreldrepermisjon: Ta med poden på jobbmøter! Da blir det lettere å ta opp tråden igjen når man kommer tilbake til jobb, og man kan også forlenge permisjonstiden hvis man har mulighet til å jobbe innimellom.

Bruk LinkedIn aktivt
-Det legges ut flere ledig stillinger på LinkedIn enn på finn.no, sier Kristin. Husk å oppdatere profilen med resultater, prosjekter og anerkjenn andre, er noen av rådene.

Deltakerne fikk hjelp til å lage en proff profil på LinkedIn. Når man er i permisjon, får mange ekstra god tid til å tenke over jobben og fremtidige karriereplaner. Hvordan blir det å jobbe med dager som må brytes opp av henting i barnehagen?

-Jeg forventer at det blir travelt, og satser på å være effektiv og bli mer bevisst på hvordan jeg bruker tiden min, sier Hedemark.

Om hun skulle ønske seg noe av arbeidsgivere og myndigheter, må det være rom for mer fleksibilitet.

-I dag har de fleste bedrifter lagt opp til hjemmekontor. Det er flott, men vi har fremdeles litt igjen for at det skal aksepteres fullt ut. Det skal ikke spille noen rolle når du kommer og går, bare du leverer det du skal, sier hun.

Når LinkedIn-profilene var oppdatert etter mange gode råd, og babyene hadde forsynt seg med babysmoothie og Econa-artikler, var det på tide å sette barnevognene i gir å komme seg ut i solen.

Følg med på neste LinkedIn og baby-seminar. Har du spørsmål, kontakt Kristin Ølberg eller Elisabeth Vale Opdal.

Les også Barselpermisjon er ingen sykdom