Norgesmestre i økonomi

NHH-studentene Magnus Berg, Daniel Håpnes og Helge Jystad Ratvik vant NM i økonomi etter thrilleravslutning. Avgjørelsen falt imidlertid ikke før i sjette akt, sent torsdag kveld etter et forrykende gameshow.

Fra v: Magnus Berg, Daniel Håpnes og Helge Jystad Ratvik

Norgesmestre i økonomi
NHH-studentene Magnus Berg, Daniel Håpnes og Helge Jystad Ratvik vant NM i økonomi etter thrilleravslutning i Bergen 7 april. Avgjørelsen falt imidlertid ikke før i sjette akt etter et forrykende gameshow.

Dette var syyykt deilig, sier Magnus Berg (23), fra vinnerlaget «NHHS Consulting». Berg forteller at planen de siste dagene var å gjøre det spesielt bra på caseoppgave. Det klarte vinnerlaget.

Kraftig byks i løpet av finaledagen
Vinnerlaget NHHS Consulting skjønte at de lå dårlig an før finalen. De hadde imidlertid fått kjennskap til at det samme gjorde vinnerne i fjor. Derfor brukte de 5-6 timer hver dag på å forberede seg de siste dagene. -Vi gikk «all-in» for å levere på caset, sier Ratvik. Mens Daniel Håpnes fra Namsos har et stort konkurranseinstinkt er Ratvik fra Oslo mer opptatt av prosess enn det å vinne. Håpnes understreker at en må være fokusert på hvordan man gjør ting for å overhodet være i posisjon til å vinne. Slik sett er vi ganske like, sier Håpnes.
-Er jeg fornøyd med egen prestasjon er det ikke så viktig om jeg ender på første eller 300-plass sier Ratvik. I dag var jeg godt fornøyd med hvordan vi løste caset. Vi kan trygt si at forberedelsen gav god avkastning for de dyktige NHH-studentene.

Planen ble fulgt
-Vi kunne forberede oss på caseoppgaven, men det var vanskeligere å forberede seg på quiz og superfinale. Derfor fokuserte vi på case oppgaven de siste dagene før finalen, sier en svært oppglødd Berg. 

Juryformann Joakim Østbye, fagsjef i Econa, sier at juryen likte lagets løsning på caset, og de klarte å fenge salen. Det er viktig for økonomer å kunne selge inn et budskap, og dette klarte laget på en meget god måte. Det er altså ingen tvil om at lagets forberedelser de siste dagene bar frukter, sier Østbye.

De tre vinnerne er en del av 30 andre NHH studenter i NNHS Consulting AS, som også er et konsulentselskap ved skolen.
-Jeg var veldig klar på at dette var en unik mulighet for oss som konsulentspirer å synliggjøre oss med hva vi kan, sier Håpnes. Nå har gutta fått valuta for innsatsen. Håpnes er for øvrig daglig leder i NHHS Consulting AS. 

Var ikke nervøse
Det var tydelige tegn på nerver i finaleheatet.
-Siden vi var så godt forberedt var vi ikke mer nervøse enn vi burde være. Daniel Håpnes på vinnerlaget sier at de virkelige nervene for hans del kom når de visste at de var blant de to mulige vinnerne. Da ble jeg nervøs sier, sier han.

Publisitet i premie
Snart ser du vinnerne i Dagens Næringsliv med en helsides gratulasjonsannonse. I tillegg får vinnerne presentere caseløsningen for Danske Banks ledergruppe, de får 15 000 kroner fra Econa samt en ipad hver.  

Fornøyd direktør
Econas utsendte hørte mange rosende ord om det tredje NM i økonomi gjennom tidene. Det er ingen tvil om at arrangementet har tatt et stort steg siden i fjor. Administrerende direktør Tom Bolstad i Econa sier i en kort kommentar at han var storfornøyd med finaledagen.

Neste års finale blir som i år i Bergen. Påmeldingen til neste års NM starter på nyåret i 2017 via Econas nettsider.

Her er sluttresultatene etter superfinalen:

Sluttresultat etter Superfinale

1

NHHS Consulting

NHH

347,55

2

Team Økomagi

HiB

340,40

3

AKC

HiOA

328,86

4

A laget

BI Oslo

297,53

5

Street Smart

HHiT

283,57

6

Espens usynlige hånd

HHiT

279,76

7

Forente Nasjoner

HiOA

271,51

8

Andrika

HiOA

252,37

9

Wolfs of Elgseter Street

HHiT

252,13

10

Erna Stockberg

NHH

204,77

 

Fakta om NM i økonomi
Arrangeres for tredje gang av Econa – masterutdannede økonomers arbeidstakerorganisasjon.  Premisset for å delta er at du er student og du testes i det teoretiske pensumet på bachelorgraden i økonomi og administrasjon og den praktiske utøvelsen av denne kunnskapen. Konkurransen består av seks konkurranser fordelt på fire bolker, innledende runde, mellomrunde, finaledag og superfinale.
Innledende runde.

I år var det rekordmange lag som deltok, 320 lag.

For ytterligere informasjon om NM i økonomi: Svein-Egil Jørgensen, svein@econa.no, tlf. 98658010