Nytt medlemstilbud på pensjon og fond fra Kron

I 2021 kommer det nye regler for deg som har innskuddspensjon. Endringen berører om lag 1,5 millioner nordmenn, som etter planen får en såkalt egen pensjonskonto i februar. Du som Econa-medlem får et av markedets beste tilbud gjennom vår nye avtale med Kron. Tilbudet gjelder både egen pensjonskonto, generell fondssparing og Individuell pensjonssparing (IPS).

Econa Illustrasjonsbilder.

Den nye pensjonsordningen innebærer at, alt av opptjent pensjon flyttes til arbeidsgivers leverandør, med mindre man reserverer seg mot det. Dette vil etter planen skje 1. februar, men forutsetter at lovendringen trer i kraft som planlagt, endelig dato besluttes den 25. januar. Den nye ordningen med egen pensjonskonto vil omfatte alle som har, har hatt eller vil får en jobb med innskuddspensjon i privat sektor.  Sammen med Kron vil vi tilby deg som medlem en skreddersydd pensjonskonto med gunstige vilkår og enkle valgmuligheter. Hvis du kun har jobbet i offentlig sektor med en annen pensjonsordning vil du ikke kunne bruke pensjonsdelen av tilbudet, men du har fortsatt tilgang til rabatter på fondssparing og IPS.

Om Kron

Kron AS ble etablert i 2017, og er en heldigital investeringsplattform pakket inn i et brukervennlig design. Krons visjon er å gjøre investering tilgjengelig for alle uansett utgangspunkt og kan vise til en vekst i kundebasen på 230% gjennom fjoråret. Selskapet har sitt utspring i Formuesforvaltning AS og er bygget på 20 års investeringskompetanse og smart teknologi. Totalt har konsernet mer enn 100 milliarder under forvaltning. Med farten til et vekstselskap og tyngden til et uavhengig finansforetak, tilbyr Kron profesjonell fondsforvaltning til lavest mulig kostnad.

Gjennom den nye avtalen vil du som medlem nå få tilgang til fond og forvaltningstjenester som tidligere har vært forbeholdt større kunder.

Trygg forvaltning av dine penger

Kron forvalter pensjon gjennom sin konsesjon som forvaltningsselskap for verdipapirfond. Det betyr at til forskjell fra livselskapene, vil ikke pengene dine stå bokført på Kron sin balanse, men adskilt fra egne midler. Kron bruker DNB som samarbeidspartner på bankkonto og lagring av verdipapirfondsandeler. Skulle det mot formodning skje noe med Kron, så vil ikke det påvirke pengene dine og du kan flytte dem til en annen leverandør.

Valgfrihet og bærekraft

Kron tilbyr en rekke ulike fondsløsninger. Standardløsningen for egen pensjonskonto innebærer en pakke med bærekraftige indeksnære fond. I tillegg kan du selv enkelt styre din egen sparing etter ønsket risikoprofil. Standardløsningen vil kunne tilpasses slik at du kan sette et enda grønnere preg på investeringene dine. Hvis du vil bestemme alt selv og skreddersy din helt egne pensjonsportefølje vil du også få anledning til det. I Kron-appen kan du velge blant de mest populære fondene i Norge eller fra ulike tema-pakker som Kron laget for deg. I appen vil du også få enkle og informative råd om hvilken risikoprofil du bør velge, basert på hvor lenge det er til pensjonen skal utbetales.

Om tilbudet

Du kan allerede nå laste ned Kron-appen og beregne hvor mye du ligger an til å få i pensjon via pensjonstesten. Medlemmene i Akademikerne Pluss vil få det som trolig blir de beste prisene på markedet både på pensjon og fond. Du vil enkelt kunne sammenligne dine priser med andre tilbud på Forbrukerrådets side www.finansportalen.no. fra og med lansering. Av konkurransemessige hensyn vil de endelige prisene bli kunngjort ved lansering.

Du kan lese mer om Krons tilbud her: https://www.kron.no/econa

Last ned pensjonsappen her: Link til Google PlayLink til App store

Les : Er din pensjonsavtale konkurransedyktig?

Les : 5 Ting du bør vite om din pensjonsavtale