Nytt tilbud: LinkedIn-frokost hos Econa

Econa tilbyr nå en gratis LinkedIn-workshop for våre medlemmer.
– LinkedIn blir viktigere og viktigere. Det er det første som dukker opp når noen googler deg, sier karriererådgiver i Econa, Kristin Ølberg. Sammen med Elisabeth Vale Opdal, medlemsrådgiver i Econa, inviterer de nå medlemmer til workshop og frokost.

Stiller krav til deltakerne

Econas LinkedIn-workshop er interaktiv, og deltagerne får jobbe med egen profil underveis. Du får diskutere ulike problemstillinger i fellesskap og dele erfaringer med de andre.

– Vi kunne godt stått og pratet om LinkedIn hele timen, men vi mener deltagerne får mer ut av å jobbe aktivt med profilen på egenhånd. Da kan vi heller gå rundt å hjelpe dem individuelt, sier Elisabeth.

De som deltar er nysgjerrige og bruker hverandres profiler til å bli bedre. Tilbakemeldingene har vært svært gode.

– Det som skiller dette kurset fra andre er at du først får en gjennomgang av hvordan LinkedIn kan være et nyttig og effektivt karriereverktøy. Etter det får du jobbe med profilen sammen med andre nybegynnere. Dette gir en helhetlig pakke, sier en av deltagerne.

Stor etterspørsel

Alle LinkedIn-workshopene til Econa har så langt vært fullbooket, og etterspørselen er stor. For at tiden skal strekke til i travle hverdager, starter det tidlig på morgenen.

– Tanken med en workshop der vi tilbyr frokost på morgenen, er at deltagerne skal ha mulighet å komme innom på vei til jobb. Man får startet med sin LinkedIn-profil uten at det tar for mye tid, sier Elisabeth Vale Opdal.

Neste frokostworkshop i Oslo er allerede 8.juni der det er få plasser igjen. Nå ønsker Kristin og Elisabeth at alle skal få muligheten til å bli med.

– Etterspørselen er såpass stor at vi nok må sette opp flere workshops. Vi ønsker å ta med tilbudet ut til flere byer i landet.

Hvordan bruke LinkedIn riktig?

LinkedIn er en god anledning til å markedsføre deg selv. Du er den som bestemmer hva som står på profilen og hvilket inntrykk du ønsker at en leser skal danne av deg.

Kristin og Elisabeth trekker fram ulike måter å bruke LinkedIn på underveis i workshopen. De går gjennom hvordan du kan bruke det til faglig oppdatering, bygge nettverk eller til rekruttering hvis du ønsker nye utfordringer og ser etter en ny jobb.

Kristins beste tips til nybegynner er enkelt.

– Se på andres profiler for å ta til deg tips og inspirasjon til egen profil. «Steal with pride». Du må også være aktiv og oppdatere profilen jevnlig.

Les mer og meld deg på LinkedIn-frokost i Oslo 8. juni