Økonomiglede gir mening

– Det er mange flere feller å gå i nå enn tidligere. Men økonomi er faktisk veldig moro, sier Synne Storaas. Hun er en av ti studenter som har fullført høstens økonomitrenerkurs i Econa.

– Jeg tror også dette kan bli en lærerik erfaring. Som ungdomskoleelev husker jeg at jeg satt stor pris på eksterne initiativ og føler at det kan engasjere ungdommen til å følge med. Undervisning i personlig økonomi er noe alle burde få tilbud om i tidlig alder. Det burde vi hatt, og det bør ungdom i dag lære mer om, sier Synne, som studerer ved Høgskolen på Vestlandet.

130 økonomitrenere

Med 34 nye økonomitrenerne er det totalt 130 trenere i landet. De reiser ut til ungdomsskoler og snakker om at de bør ha Oversikt, Planlegge og Prioritere – noe vi har sammenfattet til OPP.

Totalt har 250 skoleklasser hatt besøk av Econas medlemmer siden oppstart av Økonomiglede for et par år siden.

– Dette er utrolig moro, sier Lill D. Larsen, som nå leder arbeidet med Økonomiglede i Econas administrasjon. Det er et utrolig engasjement blant Econa-medlemmene på dette, og jeg tror det har å gjøre med at de får brukt sin økonombakgrunn til å gjøre noe samfunnsnyttig. I tillegg lærer de å være i en undervisningssituasjon, de får trent seg i ledelse og retorikk og opplever at de er med på noe som gir mening, sier Lill, som også er lokalavdelingsleder i Econa Hedmark/Oppland.

 

gruppebilde

Mer info? Sjekk Økonomiglede-sidene her!

Økonomiglede på 2 minutter! Få et glimt inn i Econas Økonomigledeprosjekt når Utdannings- og forskningskomiteen på Stortinget er med to av våre økonomitrenere til Bjørnholt ungdomsskole:

Økonomiglede på 2 min