Økonomitrenere klare for å undervise i skolen

Økonomiglede følger planen og har nådd alle milepæler og mål så langt. Første opplæringsseminar for økonomitrenereble gjennomført med stor entusiasme blant økonomitrenerne 3. -4. februar.

Vellykket opplæringsseminar for motiverte medlemmer

Det har vært enorm pågang fra medlemmene, totalt har over 100 medlemmer meldt at de ønsker å være økonomitrener. Det er spesielt gledelig å se at mange som ikke har engasjert seg i foreningen tidligere nå har kommet på banen. Det har også kommet henvendelser fra skoler.

31 motiverte medlemmer møtte opp i Econas lokaler for opplæringsseminar fredag kl. 11.30 og gikk fornøyde hjem igjen lørdag kl. 15.00. Vi tror ikke vi forskutterer noe om vi allerede nå sier at opplæringsseminaret var vellykket. Alle deltakerne har fått en survey og tilbakemeldinger så langt tyder på at de aller fleste er svært fornøyd så langt og at det er flott at Econa tar denne viktige oppgaven.

Her økonomitrenerne Geir Hammer fra Trondheim og Ingvild Dingstad fra Vestfold

Geir Hammer og Ingvild Dingstad

På seminaret fikk trenerne

  • Innføring i undervisningsopplegget fra dr.oecon, Gunhild J Ecklund, som har utarbeidet innholdet i samarbeid med Econa. Viktig kunnskap for å undervise på ungdomstrinnet, fra ungdomsskolelærer Kristin Elise Skilbred fra Sandefjord. Hun sitter i referansegruppen til Økonomiglede og kjenner konseptet godt. Økonomitrenerne fikk høre om formidling og klasseledelse, ungdomsskoleeleven – hva venter deg i klasserommet, samt tips for møtet med skolen/lærer.
  • Øvelse i presentasjonsteknikk med skuespiller Hilde Olausson, som hjalp alle til å bli mer trygge som undervisere, og trening og tips i å “ta klasserommet” og å formidle på et enkelt og tydelig språk. 
  • Trent på innholdet, presentere for hverandre og gjøre stoffet til sitt eget. 

Lærer Kristin Elise og forfatter Gunhild Ecklund

Kristin Elise og Gunhild Ecklund

Det var en svært engasjert gjeng, med mange spørsmål og gode innspill hele helgen.  Økonomitrenerne står nå klare til å gå ut til skoleklasser. 

Første ut er Kristine Røed og Brede Ask Storhaug som skal til Bugården ungdomsskole i Tønsberg allerede 15. februar. 

Kristine Rød og Brede Ask Storhaug

Nå skal det bookes skolebesøk og matche økonomitrenere med skoler i hele landet. I første omgang er det trenere fra Oslo, Akershus, Østfold, Vestfold, Rogaland, Hordaland, Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Nordland. De matches nå med første skole i Oslo, Morellbakken skole på Grefsen.

 

Vi er spent på skolebesøkene, og vi kommer tilbake til hvordan dette går.

Joakim, Hilde og Gry