Pensjonssparing

Spar til pensjon med Kron – Rabatt på pensjonssparing for Econamedlemmer.

Fra 1. februar vil din oppsparte innskuddspensjon samles på et sted, sammen med sparingen du har hos din nåværende arbeidsgiver i en egen pensjonskonto (EPK). Dette skal gjøre det mer oversiktlig for deg og spare deg for unødvendige gebyrer. Ønsker du å reservere deg mot opprettelse av EPK må du melde fra innen 1.mai i år.

Hvorfor skal jeg velge selv?

Hvis du har innskuddspensjon regnes pensjonssparingen din som en prosentsats av lønn. Forvaltningshonoraret trekkes altså fra din sparing, så en lavere pris betyr altså mer i sparing for deg. Du kan sjekke dine tidligere og nåværende pensjonssparinger på Norsk pensjon.

Kron Indekspakke: Standardpakke med Krons anbefalinger og 50 % valutasikring Pris med rabatt 0,17 %

Kron Indekspakke, valutasikret: En pakke med 100 % valutasikring og med en andel Norden (kan velges i bestem selv) Pris med rabatt 0,19 %

Kron Indekspakke Verden: En pakke uten Norden og uten valutasikring. Pris med rabatt 0,16 %

Kron gir deg også muligheten til å sette sammen din helt egne pensjonssparing som enkelt kan styres via egen app. Plattformavgiften med rabatt er 0,075%

For å sammenligne priser på egen pensjonskonto kan du sjekke finansportalen.no 

Hva med deg som tidligere har jobbet i offentlig sektor?

Kron tilbyr også gode priser på forvaltning av pensjonskapitalbevis (PKB). Her er prisene de samme som for egen pensjonskonto. Du kan sammenligne priser på finansportalen.no

Om Kron

Kron tilbyr blant annet sparing i fond og pensjonsløsninger. De har sitt utspring i Formuesforvaltning og har lang erfaring fra bransjen. Gjennom Kron får du tilgang til tjenester som før var forbeholdt personer med betydelig kapital. Kron har en sterk bærekraftsprofil i sine produkter, og tilbyr stor valgfrihet. Gjennom Akademikerne pluss har alle Econamedlemmer rabatterte priser på tjenester hos Kron.

Hvordan kan Kron vite at jeg er medlem?

Du trenger ikke å informere Kron om at du er medlem i en Akademikerne Pluss forening. Vi sørger for at medlemsskapet ditt verifiseres og at du får belastet honorar tilbakebetalt rett inn på din Kron konto. Du vil du samtidig bli flyttet over på medlemsprisene som blir gjeldende fra 2021.Kontakt oss gjerne via chatten i Kron-appen hvis du har spørsmål. 

Last ned Kron-appen via App store eller Google Play

Link til App store

Link til Google Play 

Rabatt også for samboer/ektefelle/partner 

Nå kan også samboer, ektefelle eller partner få de samme lave prisene hos Kron.

Dette gjør du som medlem enkelt gjennom Kron-appen. 

Slik inviterer du din ektefelle eller samboer: 

  1. Last ned Kron-appen. Hvis du allerede har appen er det viktig at den er oppdatert
  2. Trykk på "Profil" nederst til høyre på appens startside og velg "Rediger profil"
  3. Trykk på raden der det står “Medlemsfordeler”
  4. Trykk på “Legg til partner”
  5. Skriv inn telefonnummeret til partneren din og trykk på “Send invitasjon” 

Du må være medlem av en forening under Akademikerne Pluss-paraplyen før du kan legge til partneren din, men du kan legge dem til uansett om de har en bruker eller ikke.

Pensjonsavtale for selvstendig næringsdrivende

Gjennom Econas avtale hos Storebrand, får du et konkurransedyktig tilbud på pensjon. Ved opprettelse av en pensjonsavtale kan du oppnå skattefordeler, reduserte administrasjons- og forvaltningskostnader. Rådgivere hos Storebrand hjelper deg å velge mellom ulike gunstige ordninger.

Econa har forhandlet en svært god og helhetlig samarbeidsavtale med Storebrand. Denne avtalen gir trygghet og forutsigbare priser på pensjon for alle medlemmer som driver egen virksomhet, og sikrer små bedrifter like gode avtaler som de største selskapene. Du, derimot, får tid til å fokusere på helt andre ting.

Pensjonspengene blir investert i selskapene som er best rustet for fremtiden, fordi vi mener det vil gi størst mulig pensjonspott. Du får altså i pose og sekk: god avkastning og god samvittighet.

Storebrand Finansiell Rådgivning hjelper deg med å se muligheter og ta lønnsomme valg rundt din økonomi, både som privatperson og selvstendig næringsdrivende. 

Klikk her for kontakt med Storebrand for et uforpliktet tilbud på pensjon, eller ring Kundeteam Bedrift på telefon 22 31 52 77 

Spør oss om pensjon - Pensjonseksperten svarer Econas medlemmer.

Nå kan du også beregne pensjon i vår lønnskalkulator.

5 ting du bør vite om din pensjonsavtale.