Personlig økonomi er styrket i nye læreplaner

Denne uken ble de nye læreplanene sendt på høring av kunnskapsminister Jan Tore Sanner. Dette er den største revideringen siden Kunnskapsløftet i 2006 og personlig økonomi er blant temaene som har fått større plass i det nye forslaget.

Billedtekst: Statssekretær Rikke Sjøberg underviste i Økonomiglede på Marienlyst skole sammen med Maiken Skirstad Mo i Econas styre.

Bilde: Statssekretær Rikke Sjøberg underviste i Økonomiglede på Marienlyst skole sammen med Maiken Skirstad Mo i Econas styre.

-Vi er veldig glade for at denne viktige samfunnsutfordringen har fått større plass i det nye forslaget sier Arne Liljedal Lynngård, styreleder i Econa og økonomitrener. Sammen med om lag 130 frivillige har han det siste året besøkt ungdomsskoler over hele landet for å spre «Økonomiglede» som er Econas eget undervisningsopplegg i personlig økonomi.

Econa har siden oppstarten i 2017 besøkt nærmere 300 klasser i 14 fylker. I tillegg har vi hatt møter både med kunnskapsdepartementet og ledelsen i utdanningskomiteen på Stortinget. Lynngård er glad for at denne innsatsen nå ser ut til å betale seg.

– Det er alt for god rekruttering til luksusfellen, og jeg håper at Econa sammen med andre gode krefter kan sørge for at programmet kan tas av luften, sier påpeker Lynngård.

Forslaget til læreplaner skal nå på høring, og skal etter planen tas i bruk fra skolestart høsten 2020.

Econa vil følge høringsrunden tett for å sikre at de positive forslagene blir en del av de endelige læreplanene. Samtidig ønsker vi at personlig økonomi skal være en del av undervisningen gjennom året, og noe av det elevene kan testes i ved prøver og eksamen. Dette vil være viktig for å unngå at personlig økonomi reduseres til underholdende innslag på tampen av semesteret.

Her kan du lese mer om Econas prosjekt Økonomiglede