Plutselig arbeidssøker

For kort stund siden uttalte Econas advokater til Finansavisen at det er en jevn pågang fra medlemmer som trenger hjelp med sluttavtaler. I 2018 behandlet Econa cirka 1.200 saker, der rundt 400–500 gjaldt en eller annen form for avslutning av arbeidsforholdet, de aller fleste ved hjelp av sluttavtale.

Adm.dir. Tom Bolstad slår et slag for Econas karrieretjenester

I Econa snakker vi ofte, og gjerne, om livslang læring. Som oftest tenker vi på at man skal lære hvordan man skal fungere best mulig som arbeidstaker i et arbeidsliv i rask endring. Men mange av oss oppdager at rollen som arbeidssøker også har endret seg markant.

Arbeidsforholdet kan avsluttes fort og brutalt, og er det flere år siden du sist var i jobbsøkerprosess, kan det være vanskelig å finne ut hvordan du raskt identifiserer en ny jobb.

Mange trenger dermed bistand utenfra for å finne mulighetene hos seg selv og i jobbmarkedet. Derfor vil jeg slå et slag for Econas karrieretilbud, som jeg med stolthet kan fastslå er bedre enn noen gang. Vi har samlet det medlemmene spør etter, og har et tilpasset tilbud for de fleste.

Jobbsøkerprosessen er mer profesjonalisert og digitalisert enn tidligere. Er det 15-20 år siden du forrige gang søkte ny jobb, er det helt andre metoder nå. Det skal kompetanse til for å markedsføre seg blant dem som ansetter.

Nye plattformer å vise seg frem på kommer på løpende bånd, og man blir usikker på hvor det er mest lønnsomt å være. LinkedIn har vist seg å komme best ut blant plattformene for å markedsføre seg selv mot potensielle arbeidsgivere. Men hvordan kan du opprette og designe din LinkedIn-profil så den blir plukket opp? Dette får du svar på av Econas karriereveiledere.

Du er muligens ikke bevisst på sterke og svake sider, men dette er noe du sannsynligvis blir testet på i en jobbsøkerprosess. Ulike tester med psykologisk forankring legger til grunn hva slags type du er, enten du liker det eller ikke. Dette kan du også få testet hos oss slik at du kjenner dine svake og sterke sider bedre.

Dessuten har vi det advokatkontoret i Norge som kjenner økonomenes lønns- og arbeidssituasjon best. Er du i tvil om innholdet i arbeidskontrakten, så få en kvalifisert rådgivning. Det har lønt seg for mange.

Mange av Econas medlemmer er i en lederposisjon. Uansett om du er erfaren eller fersk leder så har du utbytte av å dele erfaringer, utenfor din egen arbeidsplass. Derfor har vi stor søkning til mentorordningen vår. Her får ferske ledere råd fra erfarne ledere. Og begge får verdifulle innspill og erfaring.

Livslang læring er like viktig enten du er ansatt eller skal søke nye jobb.

Tom Bolstad er administrerende direktør i Econa.

Vil du vite mer? Sjekk Econas karrieresenter